tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Flexitarianismul, trendul culinar al anului 2017

Flexitarianismul, trendul culinar al anului 2017

9 dec 2016 comentarii

Flexitarianismul, dieta predominant vegetariană, va fi unul dintre trendurile culinare ale anului 2017, potrivit Whole Foods, notează The Independent.

Ce însemnă mai exact flexitarianismul?

Mişcarea este deja una populară şi intens promovată de câţiva ani de către vedetele de la Hollywood sau chefi celebri precum Jamie Oliver care militează pentru acţiuni ca Meat-Free Monday. 

Poţi consuma carne doar în weekend, de exemplu, iar în restul săptămânii adopţi un regim lejer vegetarian.

"Meat Free Monday este cea mai potrivită ocazie pentru a te focusa pe varietatea de legume, pe gustul, textura şi savuroasele preparate pe care le poţi pregăti cu ele", spune Jamie Oliver.

De asemenea, studiile arată că reducerea consumului de carne are o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea riscului de diabet, cancer, boli de inimă, iar flexitarianismul oferă posibilitatea menţinerii unei diete corecte.

Mai mult este vorba şi despre mediul înconjurător. Unele organizaţii estimează ca sectorul zootehnic ar fi responsabi cu  producerea a 51% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial. 

Însă nu este singurul trend culinar al anului următor, experţii estimează că va creşte consumul de paste pe bază de quinoa, zahărul şi făina de cocos, dar şi alimentele violete.

flexitarianism diete