tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Fotografiile cu mâncare ajută utilizatorii de Instagram să aibă o alimentaţie sănătoasă

Fotografiile cu mâncare ajută utilizatorii de Instagram să aibă o alimentaţie sănătoasă

25 mai 2017 comentarii

Utilizatorii de Instagram postează milioane de fotografii cu mâncare în fiecare zi iar acest lucru poate fi benefic, potrivit unui studiu realizat recent de Universitatea Washington.

Potrivit studiului, persoanele care folosesc acest tip de postări tind să mănânce mai sănătos. Ei pot urmări tot timpul ce mănâncă, fiindu-le mai uşor să-şi îndeplinească obiectivele de alimentaţie sănătoasă sau scădere în greutate.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au solicitat participanţilor la studiu să înregistreze tot ce au mâncat cu o fotografie pe care mai apoi să o distribuie pe Instagram, urmărind în acest fel dacă acest obicei îi poate ajuta să-şi atingă obiectivele alimentare.

Participanţii au declarat că postând o fotografie cu ce mănâncă i-a făcut mult mai conştienţi de tot ce consumă, de obiceiurile alimentare, fiindu-le mai uşor să se ţină de regimul dorit.

Totodată, ei susţin că sprijinul celorlalţi utilizatori de Instagram i-a ajutat să rămână la propriile obiective de alimentaţie sănătoasă, iar mulţi au încercat să ofere acest sprijin altora.

Instagramul are şi un avantaj pentru cei care vor să ţină o dietă sănătoasă: este o resursă ideala de fotografii cu astfel de preparate, astfel că este mult mai uşor pentru cei care vor să aibă un stil de viaţă sănătos şi echilibrat să găsească inspiraţie pentru fiecare zi.

studiu alimentatie sanatoasa instagram