tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Francezii au hotărât: în 15 ani cel mai bun whisky din lume va fi made in France
SPICY

Francezii au hotărât: în 15 ani cel mai bun whisky din lume va fi made in France

25 iun 2016 comentarii

Franţa vrea să ia coroana Scoţiei şi să se autodeclare patrie a whisky-ului, mânătă în luptă de obsesia în creştere a naţiunii în ceea ce priveşte nobila licoare.

Un studiu Bonial, citat de The Independent, arată că francezii beau mai multe spirtoase ca nimeni altcineva, undeva la o medie de 2,15 litri pe an, comparativ cu uruguaienii de pe locul doi, 1,8 litri, sau cu americanii care consumă undeva la 1,4 litri. Top 10 este completat de Australia (1,3 litri), Spania (1,29 litri), Emiratele Arabe Unite (1,27 litri), Marea Britanie (1,25 litri), Irlanda (1,24 litri) şi India (1,24 litri).

Recent, Federatia franceză a băuturilor spirtoase a descoperit că whisky-ul deţine aproape 40% din această piaţă în Franţa, comparativ cu 25% băutura provensală pastis şi 0,5 procente coniacul, notează The Times.

90% din whisky-ul care se vinde în Franţa provine din Scoţia, însă creşterea apetitului francezilor pentu această băutură rafinată, în ultimii ani, i-a determinat pe tot mai mulţi experti în producere băuturilor alcoolice derivate din struguri să schimbe macazul spre comerţul cu whisky-ul made in France.

Nicolas Julhès, şef al Distillerie de Paris, spune: " În 15 ani, cel mai bun whisky din lume va fi franţuzesc. Vom reuşi să nu mai copiem scoţienii şi să aducem stilul franţuzesc autentic întregii lumi. Avem cele mai bune tehnici privind îmbătrânirea alcoolului, care întotdeauna au funcţionat la vin şi la coniac. De ce să nu profităm de asta?"

În aşteptarea whisky-ului franţuzesc, aflaţi de ce curând lumea riscă să rămână fără bătrânul single malt Scotch

 

whisky franţa