tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Franţa a câştigat Campionatul Mondial al Gelatierilor - Galerie Foto

Franţa a câştigat Campionatul Mondial al Gelatierilor - Galerie Foto

24 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Gelatierii francezi au câştigat titlul de campioni mondiali în cea mai mare competiţie de profil, Campionatului Mondial al Gelatierilor, ce s-a desfăşurat la Rimini, în Italia în cadrul SIGEP.

Francezii au concurat cu gelartieri din Argentina, Brazilia, Coreea de Sud, Japonia, Maroc, Polonia, Elveţia, Ucraina şi SUA.  Fiecare echipă a avut de trecut 8 probe: scluptură în gheaţă, cupă de îngheţată decorată, cutie misterioasă, tort artistic de îngheţată, îngheţată gourmet, piesă artistică, snack de îngheţată, cornet de îngheţată decorat şi bufet. Cea mai grea probă este cea a cutiei misterioase. Fiecare echipă a trebuit să extragă dintr-o urmă un ingredient care să fie vedeta unei îngheţate artizanale pe care cofetarii au trebuit să o gândească şi execute într-un timp foarte scurt.

Pe locul doi s-a clasat echipa Spaniei, iar pe locul 3 echipa Australiei.  

Campionatul Mondial al Gelatierilor se desfăşoară odată la doi ani, iar câştigătoarea en titre nu mai poate participa la ediţia viitoare, potrivit schimbării de regulament de acum 2 ani. Acesta este şi motivul pentru care Italia a lipsit pentru prima oară în 18 ani de la o competiţie pe care de obicei o domină.

SIGEP este unul dintre cele mai mari târguri dedicate cofetarilor, patiserilor, gelatierilor şi brutarilor.

 

 

 

campionatul mondial