tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Franţa are doar două noi restaurante cu 3 stele Michelin

Franţa are doar două noi restaurante cu 3 stele Michelin

6 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Într-o gală impresionantă la care au participat mii de oamenii Ghidul Michelin a anunţat care sunt cele mai bune restaurante din Franţa în 2018. Michael Ellis, director al Guide Michelin International, a spus în deschidere că anul acesta inspectorii au găsit o mulţime de chefi talentaţi, că au fost încântaţi de câtă artă, creativitate şi inovaţie au găsit în farfurii.

Ghidul Michelin nu face moda, nu stabileşte trenduri, doar recunoaşte calitate, după cum a spus Claire Dorland-Clauzel, director de marketing al grupului Michelin. Aceasta a mai vorbit şi despre beneficiile aduse economiei de ghid, menţionând că în 2017 o pondere de 36.5% din bugetul turiştilor a fost cheltuit pe mâncare. În ciuda situaţiei economice la nivel global, dar şi a ameninţărilor teroriste, turismul a fost înfloritor, iar partea de gastronomie a cunoscut o creştere consistentă, a mai susţinut ea în deschiderea galei.

Entuziasmul celor doi s-a tradus prin 50 de noi restaurante premiate cu o stea Michelin în Franţa. Totuşi, la categoria 2 stele au fost incluse doar 5 noi localuri, iar cu 3 stele doar 2.

Cele două noi restaurante care au primit 3 stele de la ghidul Michelin sunt La Maison des Bois şi Castellet Hotel.

Le Maison des Bois este coordonat de chef Marc Veyrat şi a primit cea de-a doua stea anul trecut. Este a treia oară câd restaurantul primeşte 3 stele Michelin, după ce în urmă cu 3 ani a ars din temelii şi a trebuit să construiască totul de la zero. Restaurantul Christophe Bacquie din cadrul Hotelului Castellet este condus de chef Christophe Bacquie. În cazul acestui local au trecut 7 ani de la obţinerea a 2 stele.

În acest moment în Franţa sunt 28 de restaurante cu 3 stele Michelin. Cele mai multe au câte o stea, iar de anul acesta ghidul Michelin a creat o schemă de mentorat prin care aceştia for fi ajutaţi de chef Anne-Sophie Pic să se dezvolte. S-a pornit de la ideea că pentru cei care primesc această distincţie este un şoc şi se produc atât de multe schimbări încât au nevoie de sprijin pentru a putea trece cu bine pentru moment.   

La Maison des Bois

Restaurant Christophe Bacquie

michelin franţa restaurante