tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Franţa interzice paharele, farfuriile şi tacâmurile din plastic

Franţa interzice paharele, farfuriile şi tacâmurile din plastic

22 sep 2016 comentarii

Franţa a declarat război plasticului. După ce în vară a spus nu pungilor de plastic, acum va interzice şi paharele, farfuriile şi tacâmurile de unică folosinţă, realizate din plastic.

Potrivit The Local, planul a fost introdus în 2015, într-un proiect de lege cu privire la energia verde. Astfel, până în 2020, autorităţile franceze vor interzice folosirea paharelor, farfuriilor şi tacâmurilor de unică folosinţă, din plastic, aproape nelipsite de la petreceri şi picnicuri. Acestea vor trebui făcute din materiale bio reciclabile.

Franţa singură aruncă la gunoi 4,3 milioane de pahare de plastic pe an.

Pack2Go Europe, "o organizaţie cu sediul la Bruxelles, care reprezintă producătorii europeni de ambalaje", cere Comisiei Europene să ia măsuri contra planului impus de Franţa, pentru că încalcă dreptul european.

La începutul anului, Franţa a cerut prin lege supermarketurilor să nu mai distrugă mâncarea rămasă nevândută, ci să o doneze organizaţiilor de caritate.

În Franţa, fiecare cetăţean aruncă între 20 şi 30 de kilograme de mâncare pe an, dintre care şapte în ambalajul de origine, adică o risipă undeva între 12 şi 20 de miliarde de euro anual. 

franţa tacâmuri de unică folosinţă