tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Gafă majoră. Ce se întâmplă când primeşti din greşeală o stea Michelin

Gafă majoră. Ce se întâmplă când primeşti din greşeală o stea Michelin

21 feb 2017 comentarii

Un restaurant modest dintr-un mic oraş din Franţa s-a trezit cu neaşteptate cozi de clienţi la uşă, după ce i-a fost acordată din greşeală o stea Michelin.

Bouche à Oreille din Bourges, care serveşte simple preparate culinare de tip braserie, precum lasagna, a fost listat pe site-ul ghidului Michelin 2017, din greşeală, ca obţinând prima stea. O reală încurcătură, distincţia fiind de fapt pentru Bouche à Oreille din Boutervilliers, un restaurant elegant, unde în meniu se regăsesc mâncăruri precum creier de viţel sau tarta cu homar.

Greşeala a apărut doar pe site, nu şi în varinta tipărită a ghidului Michelin, lansat săptămâna trecută, notează finedininglovers.com.

Véronique Jacquet, proprietara restaurantului din Bourges, a declarat pentru Le Parisien că a fost copleşită de numărul mare de clienţi care au trecut pragul localului şi cu greu a reuşit să facă faţă comenzilor. 

"Am clienţi noi care stau şi trei ore să aştepte o comandă. Problema este că nu avem spaţiu să găzduim atâţia oameni deodată", a declarat ea.  

"Ne cerem scuze ambelor restaurante şi ne pare rău că am indus în eroare clienţii", a spus, la rândul ei, Claire Dorland-Clauzel, reprezentanta Michelin.

michelin