tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Gault &Millau, celebrul ghidul culinar, a venit în România

Gault &Millau, celebrul ghidul culinar, a venit în România

20 oct 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Celebrul ghid culinar Gault &Millau a fost lansat în România.

Începând cu luna noiembrie, critici independenţi vor vizita şi vor da note restarantelor din România. Varianta fizică a ghidului va fi disponibilă din primăvara anului 2018, atunci când organizaţia va oferi şi primele premii pentru bucătarii români. 

Potrivit Gault &Millau restaurantele vor primi note de la 1 la 20, 20 fiind cea mai mare. Doar cele care primesc peste 10 puncte sunt listate şi în ediţia printată a ghidului, pe site şi în aplicaţia pentru mobil. Localurile care primesc peste 10 puncte pot primi şi o distincţii de tocă, care pot fi maximum 5.

Fondatorul ghidului Gault &Millau este omul de afaceri Alexandre Almăjeanu. Potrivit unui comunicat de presă al Gault &Millau motivul pentru care au ales să vină şi aici este că ”În România se întâmplă o mulţime de schimbări, au loc tot felul de inviţiative culinare, fie că vorbim despre iniţiatori locali sau din alte ţări. Bucătarii vor să aibă succes, iar clienţii sunt dornici de experienţe culinare noi”

Ghidul Gault &Millau a fost înfiinţat în Franţa, în 1965, de doi jurnaşti, Henri Gault şi Christian Millau. Se poate găsi în 20 de ţări printre care Polonia, Olanda, Germania, Elveţia, Luxembourg, Belgia, Austria. 

gault &millau ghid lansare romania