tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Google şi-a testat sistemul de inteligenţă artificială punându-l să optimizeze reţete de fursecuri cu ciocolată

Google şi-a testat sistemul de inteligenţă artificială punându-l să optimizeze reţete de fursecuri cu ciocolată

23 aug 2017 comentarii

După ce programatorii construiesc un algoritm de inteligenţă artificială, trebuie să-l ajute să înveţe din date. Dar, de vreme ce reţelele neuronale artificiale sunt prea complexe chiar şi pentru creatorii lor să înţeleagă exact modul în care învaţă, programatorii fac ajustări prin acţiuni de tip „încercare şi eroare”, proces care poate necesita mult timp.

Răspunsul lui Google? Reţelele neuronale artificiale să ajute ajute reţelele neuronale artificiale.

Compania de căutare, alături de o serie de start-up-uri precum SigOpt, lucrează acum pentru a automatiza această sarcină.

Pentru a testa cât de bine funcţionează acest algoritm de optimizare, Google l-a aplicat unei reţete de fursecuri cu ciocolată. Reţeta a fost schimbată de două ori pe săptămână, timp de câteva săptămâni, potrivit cercetării Google. Angajaţii au oferit feedback de fiecare dată când au mâncat „fursecurile făcute de mecanismul care învaţă”, ceea ce a ajutat algoritmul să înveţe ce este bine şi ce nu.

Testul cu fursecuri a subliniat câteva dintre lucrurile pe care sistemul le-a făcut bine, cum ar fi să înţeleagă rapid că prea puţin unt ar face ca fursecurile să fie prea sfărâmicioase sau să înţeleagă diferenţele dintre a coace 20 de fursecuri şi a coace 200.

În cele din urmă, fursecurile s-au dovedit a fi bune.

„Următoarele teste au fost extrem de bine evaluate şi, în opinia autorilor, delicioase”, au scris angajaţii Google.

 

sursa foto: 123rf.com

fursecuri cu ciocolata