tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Gustările care te menţin în formă. Cele mai bune surse de proteine astăzi
FRESH

Gustările care te menţin în formă. Cele mai bune surse de proteine astăzi

6 iul 2016 comentarii

Proteinele sunt nutrienţi esenţiali, cu multe funcţii în organismul nostru, prin urmare avem nevoie de ele în dieta noastră zilnică.

Dacă eşti o persoană care face sport  mult sau de performanţă sau ţii un regim serios, atunci sunt şi mai necesare şi trebuie să le introduci în rutina ta la anumite ore pentru a profita de beneficiile lor asupra muşchilor.

Pentru tipul sportiv, se recomandă o doză zilnică de aproximativ 1 g de proteine ​​pe 1 kg de greutate corporală. După sport, proteina ​​este deosebit de importanţă, muşchii au nevoie de ea pentru a se recupera şi a creşte.

O porţie de proteine (15-25g) este recomandată la de 30 de minute de exerciţii fizice, atunci când muşchii sunt deosebit de receptivi la sinteza proteică.

Ce să mănânci

Proteinele sunt alcătuite dintr-o colecţie de 20 de aminoacizi. Dintre acestia, opt sunt clasificaţi ca "esenţiali" şi trebuie să-i luăm din alimente, iar ceilalţi 12 sunt consideraţi "non-esenţiali", fiind produşi chiar de organismul nostru.

Proteinele de înaltă calitate, precum ouăle şi carnea, oferă mai mulţi amino acizi esenţiali muşchilor, comparativ cu altele.

Ca şi carbohidraţii, proteina este absorbită la viteze diferite în corpul tău.

Proteina din zer este digerată rapid, aşa că e o opţiune pe fugă chiar înainte şi după exerciţii.

Cazeina, principala proteină din lapte, eliberează aminoacizii mult mai greu, aşa că este indicată dimineaţa, între mese şi chiar seara.

Iată cele mai importante surse de proteine

Oul

Este regele. Un ou de mărime medie are în jur de 6 g de proteină de cea mai înaltă valoare biologică, ceea ce înseamnă că vine cu toţi cei 20 de aminoacizi în forma cea mai digerabilă. Omleta este o modalitate bună de a-ţi începe ziua şi este o gustare potrivită de recuperare musculară.

Laptele

Produsele lactate vin cu proteinele la pachet şi conţin calciu bun pentru oase. Ciocolata cu lapte e recomandată după sport sau poţi da un boost natural din smoothie-urile cu lapte şi fructe.

Iaurtul

Peştele şi fructele de mare 

Bune surse de proteine, mai ales că au un conţinut scăzut de grăsimi. Somonul, deşi ceva mai gras, vine cu Omega 3 mai ales pentru o inimă bună.

Soia

Tofu si băuturile pe bază de soia pe, lângă apotul de proteine pe care-l aduc, ţin şi colesterolul jos si reduc riscul apariţiei bolilor de inimă.

Fisticul

O alegere bună, mai ales dacă eşti o persoană foarte activă, mai mereu în mişcare. 50 de boabe de fistic înseamnă 6 g de proteină, plus sodiu şi potasiu.

Porcul

Proteinele de înaltă calitate conţin şi amino acizi BCAAs. Leucina, în particular, este importantă şi o găsim în carnea de porc, dar şi în ouă, carnea de pui şi de vită macră.

Puiul şi curcanul

Bune surse de proteine, dar renunţă la piele care este bogată în grăsimi saturate.

 

surse de proteine