tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Gustul Franţei, o competiţie la care se pot afirma şi bucătari români

Gustul Franţei, o competiţie la care se pot afirma şi bucătari români

14 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Arta culinară franceză este cea mai cunoscută din lume şi este reper pentru bucătarii din întreaga lume. Pentru a fi un adevărat profesionist trebuie să ştii gastronomia franceceză, care este de fapt baza pentru tot ce însemnă bucătărie.

Gastronomia franceză este o ocazie de neratat pentru maeştrii bucătari din întreaga lume, inclusiv din România, de a se face cunoscuţi şi de a-şi face cunoscută meseria, subliniază Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, în contextul pregătirilor pentru a patra ediţie "Goût de/ Good France".

Ambasadoarea Franţei în România a pus în evidenţă importanţa acestei operaţiuni care oferă maeştrilor bucătari posibilitatea de a se face remarcaţi, dar şi susţinerea unei reţele din care fac parte unii dintre cei mai buni şi cei mai cunoscuţi chefi din Franţa şi din lume.

Înscrierile pentru a patra ediţie a operaţiunii "Goût de/ Good France" sunt deschise până pe 20 februarie, la adresa http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register , potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"«Goût de/ Good France», eveniment internaţional organizat de Ministerul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, le propune restaurantelor care participă la această operaţiune să le ofere invitaţilor lor o experienţă autentică a artei de a trăi franţuzeşte şi să aducă, totodată, un omagiu gastronomiei franceze şi capacităţii sale de a inova. Valorile pe care gastronomia franceză le susţine fac referire la plăcerea de a împărtăşi, de a sta la masă alături de prieteni şi familie, dar şi la plăcerea de a savura mâncarea", a declarat ambasadoarea Franţei în România.

Citeşte mai mult pe MEDIAFAX

gastronomie franta competiţie