tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Heston Blumenthal, geniul de la The Fat Duck, premiul pentru întreaga carieră - The World’s 50 Best Restaurants

Heston Blumenthal, geniul de la The Fat Duck, premiul pentru întreaga carieră - The World’s 50 Best Restaurants

5 apr 2017 comentarii

Inovator, o forţă creativă, un geniu al gastronomiei, una dintre cele mai influente figuri ale lumii culinare, cheful britanic Heston Blumenthal a primit pe 5 aprilie, la Melbourne, premiul pentru întreaga carieră, în cadrul ceremoniei The World’s 50 Best Restaurants.

“Sunt onorat, încântat şi nerăbdator să primesc premiul Diners Club Lifetime Achievement. Este special, pentru că mi se acordă în urma voturilor colegilor mei de breaslă. După  20 de ani de The Fat Duck, simt că abia acum începe totul, iar cei 20 de ani au fost ucenincia mea. Viitorul se anunţă foarte, foarte interesant.”, a declarat Blumenthal, înainte de eveniment. 

Heston Blumenthal, celebru pentru tot ceea ce a creat şi creează în bucătăria restaurantului The Fat Duck, se alătură unei lungi liste de celebrităţi din lumea culinară, onorate cu acelaşi premiu, printre care Paul Bocuse, Alain Ducasse, Alain Passard şi Joel Robuchon, ca şi Alice Waters, Daniel Boulud şi Thomas Keller.  

“Un pionier, un antreprenor, o forţă creativă, de-a lungul distinsei sale cariere, Heston Blumenthal a schimbat felul în care mâncăm şi a inspirat generaţii de chefi”, spune William Drew, editor group The World’s 50 Best Restaurants. 

“Pasiunea, energia, imaginaţia şi setea sa de schimbare au îmbogăţit gastronomia la nivel mondial şi l-a făcut demn de a primi prestigiosul premiu Diners Club® Lifetime Achievement”, adaugă acesta.  

Blumenthal (50 de ani) este un autodidact ce s-a făcut remarcat în bucătărie prin abordarea sa ştiinţifică unică, prin stilul tehnic deosebit, prin imaginaţie şi simţ al umorului. Printre farfuriile sale celebre: tocana de melci şi îngheţata cu bacon şi ouă. 

În afară de un stagiu de două săptămâni la Raymond Blanc’s Le Manoir aux Quat’ Saisons în Marea Britanie, Blumenthal nu a avut altă pregătire în domeniu. 

A investigat, a experimentat, iar viziunea sa a a provocat normele culinare. În 1995, Blumenthal a deschis The Fat Duck, un restaurant de 40 de locuri în micul sat Bray din Marea Britanie, unde a fost aplaudat pentru meniul inventiv, cu cele mai îndrăzneţe combinaţii de arome. 

În reţetele lui Blumenthal, simţi aprecierea pentru artă şi ştiinţă, ce l-a transformat într-unul dintre liderii revoluţiei culinare.

Experienţa gastronomică i-a adus prima stea Michelin în 1999, a doua în 2002, iar  a treia în 2004. În 2005, The Fat Duck şi-a asigurat locul 1 pe lista The World’s 50 Best Restaurants.

După succesul cu The Fat Duck, în 2004, Blumenthal a cumpărat The Hinds Head, un pub din secolul 15, în Bray, unde a servit bucătărie tradiţională, cu ingrediente de sezon, după reţete britanice cu multă istorie în spate.  În 2011, a lansat primul restaurant în afara Bray, Dinner by Heston Blumethal, la Mandarin Oriental Hyde Park în Londra. Reţetele sunt din secolul 14, readaptate prin tehnici contemporane. La un an de la deschidere, Dinner a câştigat prima stea Michelin şi şi-a făcut debutul în The World’s 50 Best Restaurants, pe locul 9. Alte restaurante marca Blumenthal în Marea Britanie: The Crown pub, din Bray, şi The Perfectionists’ Café de la aeroportul Heathrow.

În 2015, a ţinut prima pagină a ziarelor după ce a mutat temporar The Fat Duck la Melbourne, pentru a face renovări în sediul iniţial. Apoi restaurantul din Melbourne a fost relansat sub numele Dinner with Heston Blumenthal.

De-a lungul ultimului deceniu, cariera sa de televiziune a avut un succes incredibil, printre show-urile sale numărându-se Heston’s Feasts şi Heston’s Fantastical Food.

 

heston blumenthal