tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

În bucătăria familiei regale a Marii Britanii
SPICY

În bucătăria familiei regale a Marii Britanii

25 mai 2016 comentarii

Detaliile delicioase au fost servite chiar de cheful personal al Casei Regale a Marii Britanii, angajat la Curte între anii 1989 - 2000.

Cu toţii am auzit de celebra zicală "Eşti ceea ce mănânci". Si se pare că regina ţine serios cont de ea, altfel cum ar putea arăta atât de sănătoasă şi puternică la veritabila vârstă de 90 de ani.

Carolyn Robb a fost cheful familiei regale între 1989- 2000, iar în cartea sa, The Royal Touch, care a apărut în librării anul trecut, oferă multe detalii despre stilul gastronomic al familie regale, potrivit housebeautiful.com.

Reţetele preferate de prinţul Charles, prinţesa Diana, prinţii William şi Harry, alimentul interzis la palat şi de ce Kate şi William nu au un chef în staff, toate aceste informaţii au fost dezvăluite de Carolyn Robb.

Prinţului Charles îi place să aibă în farfurie ceea ce vânează. De asemenea, la casa din Highgrove, pe vremea când era căsătorit cu Diana, Charles şi-a cultivat propriile legume şi fructe. Era foarte încântat să servească tot ce creştea în grădina sa. Amândoi aveau o dietă foarte sănătoasă.

Singurul aliment interzis de toată familia regală era şi este usturoiul. Motivul este de la sine înţeles: multe angajamente publice, întâlniri, aşa că nu-şi pot permite niciodată o respiraţie cu iz de usturoi. 

Mesele nu erau întotdeauna extravagante. Se foloseau multe alimente din grădinile regale, mieii erau crescuţi pe proprietăţile lor, iar laptele provenea de la vacile de pe moşie. Fazanii erau câştigaţi la vânătoare, iar ciupercile sălbatice erau culese şi folosite de-a lungul anului. Bucătăria funcţiona după reguli gândite economic, deloc costisitoare.

Astăzi, Kate şi William nu au un chef pentru că ducesa găteşte destul de mult, spune Robb. Să nu uităm că vine dintr-o familie obişnuită, unde îşi pregătea singură masa. Iar lui William îi place să petreacă timpul liber cu familia sa, să mănânce împreună, ca o familie obişnuită, conchide autoarea.  

 

familia regală a marii britanii bucătărie