tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Încă un motiv în plus ca să bei cafea
COOL

Încă un motiv în plus ca să bei cafea

4 apr 2016 comentarii

Veste bună pentru iubitorii cafelei, direct de la cercetători.

Oamenii de ştiinţă spun că acum există dovada care arată că aceasta reduce riscul apariţiei cancerului colorectal, pe lângă cel de ficat. Încă un motiv care demonstrează că este o super-băutură şi că, practic, te ajută să trăieşti mai mult, notează grubstreet.com.

Pentru acest ultim studiu, publicat astăzi în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, o echipă de la USC a examinat mai mult de 5000 de oameni recent diagnosticaţi cu această boală. Cercetătorii au urmărit consumul zilnic de orice fel de cafea — de la espresso, la instant sau decofeinizată, dar şi alte obiceiuri legate de dietă, inclusiv activitatea fizică, însă şi numărul de ţigări fumate, nivelul de alcool din organism şi istoricul medical al familiei.

Doar cafeaua a avut un efect pozitiv în lupta contra cancerului.

Până la două ceşti de cafea pe zi pot reduce riscul de cancer cu 26%, iar peste, cu 50%.

Şi pentru că rezultatele s-au văzut atât pe cafeaua normală cât şi pe cea decofeinizată, autorii studiului au concluzionat că de fapt secretul stă în alte substanţe din cafea precum polifenol (un antioxidant cae poate neutraliza potenţialele celule canceroase), melanoidin şi diterpeni.

"Suntem aproape, mai sunt necesare câteva cercetări suplimentare înainte de a susţine oficial consumul de cafea ca măsură preventivă în lupta contra cancerului", susţin autorii studiului.

cafea