tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Jamie Oliver stârneşte furia fanilor şi a criticilor. Cu cine a semnat un contract de 11 milioane lire sterline

Jamie Oliver stârneşte furia fanilor şi a criticilor. Cu cine a semnat un contract de 11 milioane lire sterline

25 iul 2016 comentarii

Jamie Oliver, promotorul mâncării proaspete şi al gătitului acasă, a stârnit zilele acestea furia multora, după ce a semnat o înţelegere de 11,5 milioane de lire sterline cu gigantul brazilian Sadia.

Cheful britanic îşi va pune numele pe numeroase pre-preparate congelate din pui marca Sadia. Divizie a gigantului brazilian BRF Brazil, Sadia este al doilea cel mai mare producător de carne de pui din lume.

În timp ce Oliver spune că această înţelegere reprezintă o oportunitate pentru o schimbare de durată la scară largă, criticii sugerează că britanicul îşi trădează principiile. 

Elisabetta Recine, coordonator al Observatory of Food Security and Nutrition Policies şi profesor la Şcoala de nutriţie a Universităţii Brasília, spune că decizia lui Oliver este una regretabilă. "Este o importantă figură publică care şi-a construit imaginea promovând produsele locale, gătitul acasă şi alimentele proaspete", spune Recine. "Jamie Oliver nu va face Sadia mai bună, în schimb Sadia îi va afecta imaginea lui Oliver, a mai adăugat ea, potrivit The Telegraph.

Sectorul produselor alimentare congelate este în creştere în Brazilia, dar rămâne destul de scumpă şi departe de frigiderele majorităţii cetăţenilor, afirmă Recine.

"Există posibilitatea ca aceste preparate să fie sănătoase, dar nu asta e soluţia. Creează impresia că acesta ar putea fi răspunsul pentru orice masă, ceea ce nu e în regulă.

Şi The Brazilian Vegetarian Society s-a arătat dezamăgită de decizia cunoscutului chef.

Se pare că Jamie Oliver a lucrat cu Sadia aproape un an şi i-ar fi convins pe şefii acesteia să adopte standarde mai înalte în producţie şi în creşterea puilor.

"Înţeleg îngrijorarea acestor oameni. Acum doi sau trei ani poate nu m-aş fi asociat cu asemenea companii. Dar dacă vrem o schimbare mare, trebuie să începem cu aceste corporaţii. Poate greşesc. Dar prefer să încerc", explică Oliver.

 

jamie oliver