tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Japonezii au creat banana cu coajă comestibilă

Japonezii au creat banana cu coajă comestibilă

5 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Omenirea a mai rezolvat o problemă. O companie din Japonia a creat bananele care pot fi mâncate cu tot cu coajă. Noul soi se numeşte Mongee, care în argoul japonez înseamnă ”incredibil”.

Bananierii care produc noul tip de banane sunt plantaţi şi crescuţi la -60 grade Celsius, după care sunt tranferaţi la 30 grade Celsius. Schimbarea bruscă de temperatură duce la coacere rapidă, iar coaja rămâne subţire ca o foaie de salată. Gustul noilor fructe aduce mai mult cu cel al ananasului, potrivit reporterilor de la RokerNews24 care au le-au testat. Bananele cu coajă comestibilă sunt mult mai dulci decât cele clasice, având un conţinut de 24,8 de grame, faţă de 18,3 în varianta clasică.

Producătorii noului soi de banane spun că în acest caz chiar şi coaja are o mulţime de proprietăţi nutriţionale, fiind bogată în vitamina B6, magneziu şi triptofan, un aminoacid esenţial.

 

Citeşte şi alte articole interesante despre banane

Bananele vor dispărea de pe piaţă în 10 ani

Ce rol au firele albe ce se desprind de pe banane?

Când bananele devin sursă de inspiraţie, nu doar de hrană. Conceptul Vera Wong

 

Momentan, bananele cu coajă comestibilă se găsesc doar în Japonia şi o bucată costă 5,75 dolari. Oricum, chiar şi pentru japonezi este dificil să le procure pentru că se produc doar 10 pe săptămână şi se vând doar într-un singur magazin din vestul ţării.


Dacă vrei să citeşti mai multe articole interesante nu uita să ne dai LIKE şi pe FACEBOOK!

banana cu coaja comestibilă japonia