tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Japonezii au inventat îngheţata care nu se topeşte

Japonezii au inventat îngheţata care nu se topeşte

9 aug 2017 comentarii

Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare şi Bioterapie din provincia Kanazawa, Japonia, a inventat o îngheţată pe băţ care rezistă la temperaturi ridicate, vândută sub numele de Kanazawa Ice.

Dacă sună ca şi când o echipă de cercetători a făcut o descoperire accidentală şi a inventat un produs ingenios, chiar asta s-a întâmplat în acest caz.

Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare experimentau pe căpşuni în eforturile de a ajuta fermierii afectaţi de tsunami-ul şi cutremurul din 2011 să-şi vândă produsele. Fructele nu erau suficient de atrăgătoare pentru a fi vândute pe piaţă, dar un patiser local dorea să încerce să folosească polifenoli, substanţe chimice prezente în fructe, să facă un desert. Un test a descoperit că polifenolii au solidificat frişca aproape instantaneu, ducând la experimentarea adăugării extractului de căpşuni în deserturi îngheţate pentru a crea îngheţata care nu se topeşte.

Îngheţata obţinută este incredibil de rezistentă la căldură şi chiar poate sta sub un uscător timp de cel puţin cinci minute fără a se topi deloc. Acestea sunt vândute pentru aproximativ 500 de yeni (4.50 dolari) fiecare şi pot fi găsite în Osaka, Tokyo şi alte puncte de vânzare.

Cei interesaţi să încerce această îngheţată cât mai repede trebuie, însă, să meargă în Japoinia.

 

 

inghetata