tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Jay Z lansează o nouă şampanie Armand de Brignac în ediţie limitată. Preţul, uriaş

Jay Z lansează o nouă şampanie Armand de Brignac în ediţie limitată. Preţul, uriaş

5 apr 2017 comentarii

Şampania Blanc de Noirs Assemblage Two (A2) de la Armand de Brignac va fi produsă în ediţie limitată de numai 2300 de sticle.

Casa Armand de Brignac, unul dintre cele mai vechi simboluri ale Franţei, înfiinţată la 1763, cumpărată în 2014 de muzicianul şi antreprenorul Jay Z, a folosit struguri premium pinot noir din regiunile de top Chigny-les-Roses, Rilly la Montagne, Verzy şi Verzenay.

Pentru a crea această băutură, geniile de la Armand de Brignac, Jean-Jacques Cattier şi fiul său Alexandre, s-au bazat pe prima presă de pinot noir pe care au combinat-o apoi cu recolte din 2008, 2009 şi 2010. După ce a fost îmbuteliată în 2011, compoziţia a fost supusă extragerii de sedimente în 2016, în iunie. 

Şampania are note de mentă, scorţişoară, piersici şi caise. Se potriveşte perfect cu păstrăv sau raţă la cuptor.

Blanc de Noirs A2 va fi disponibilă pe piaţă din 18 aprilie, la preţul de 850 de dolari bucata, de aproape patru ori mai scumpă decât o sticlă obişnuită a brandului Armand de Brignac, notează robbreport.com.

Sticla este încrustată în aur şi argint.

Rapperul american Jay-Z a lansat şi în 2015 un brand de şampanie, Ace of Spades, în ediţie limitată de 3.000 de sticle, fiecare dintre acestea costând 760 de dolari.

Cea mai scumpă şampanie din lume este Goût de Diamants, pe a cărei sticlă este încrustat un diamant de 19 carate şi însemne din aur alb, valorând aproximativ 1,2 milioane de dolari.

 

şampanie jay z armand de brignac