tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Magiunul de Topoloveni, super-hrana anului 2017

Magiunul de Topoloveni, super-hrana anului 2017

14 dec 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Magiunul din prune Topoloveni, produs de Sonimpex Topoloveni, a fost desemnat „Produsul alimentar al anului 2017” în cadrul Galei Premiilor „Super-Ferma şi Super-Hrana României”, organizat de Mediafax şi Angrointeligenţa. Evenimentul a reunit oficialităţi şi performeri din agricultură care au fost premiaţi pentru contribuţia adusă la dezvoltarea segmentului agroalimentar în anul 2017.

Am fost premiaţi pentru anduranţă, pentru că am crezut şi am promovat principiul consumului de alimente sănătoase, produse de fermieri români, din pământul României. Magiunul rămâne din 1914, şi va rămâne aşa cum sunt românii, cinstiţi, corecţi şi muncitori. Am promovat acest produs din 1914 peste tot în lume, am promovat tradiţia şi cultura românească autentică. Ambiţia noastră şi munca întregului colectiv au făcut ca Magiunul din prune Topoloveni să fie primul produs alimentar românesc recunoscut la nivelul Uniunii Europene cu certificarea Indicaţie Geografică Protejată pentru tradiţionalitate, autenticitate şi unicitate. Timp de 5 ani, între 2011 şi 2016, a fost singurul produs din România cu această recunoaştere a calităţii”, a susţinut dna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Magiunul de Topoloveni este primul aliment românesc ce a primit Indicaţie Geografică Protejată la nivelul Uniunii Europene. Calităţile sale deosebite au fost recunoscute şi în cadrul unor competiţii internaţionale. Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat ‘Superior Taste Award’ de către Institutul Internaţional pentru Gust şi Calitate Bruxelles, premiat Great Taste Marea Britanie. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obţinut certificări multiple, cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. Dulceaţa Topoloveana este premiată pentru gust şi calitate atât de către International Taste and Quality Institute — cu stele de aur, cât şi de Monde Selection— cu medalii de argint şi bronz. Toată gama de produse reprezintă alimente funcţionale, fiind 100% naturale, fără zahăr adăugat. Magiunul de Topoloveni, dar şi alte produse din portofoliul Sonimpex se află şi pe masa Casei Regale a României, aceştia fiind Furnizori ai Casei Regale.

Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex a declarat în cadrul evenimentului cum a reuşit să fie cunoscute şi apreciate peste tot în lume produsele lor: “Am adus de la ţărani napii, denumiţi ştiinţific topinambur, am adus aronia, momordica şi toate ingredientele pentru cele 30 de produse, toate obţinute fără zahăr adăugat şi fără conservanţi. Am făcut «străbunicului» din 1914 «nepoţi»- magiunurile Topoloveni din struguri, din dovleac şi din măr, şi «nepoate»- dulceţurile Topoloveana din fructe, legume şi petale de flori, zacuşte din legume şi bulion de tomate. O familie în creştere care respectă metoda de fabricare de la 1914- fierberea fără foc direct, fără adaos de chimicale şi fără zahăr adăugat. Din respect pentru Magiunul din prune Topoloveni şi pentru moştenirea gastronomică, folosim doar ingrediente proaspete româneşti, şi aceasta este moştenire pe care o lăsăm, la rândul nostru, urmaşilor ”

 

Mulţumim organizatorilor Galei de premiere a celor care s-au dedicat dezvoltării agriculturii şi industriei alimentare, Agrointeligenţa şi Mediafax. Magiunul din prune Topoloveni a fost premiat ca “Produsul Alimentar al Anului 2017”.

Posted by Magiun de prune Topoloveni on 12 Decembrie 2017
topoloveni agricultura mediafax hrana