tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Mâncarea gătită câştigă teren în rândul generaţiei de mileniali

Mâncarea gătită câştigă teren în rândul generaţiei de mileniali

26 oct 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Peste 12 milioane de postări din social media au fost analizate în ultimul an pentru a se conchide că printre mileniali gustările au o conotaţie negativă. ”Sunt multe conversaţii care pun într-o lumină proastă ronţăielile, senzaţia de foame şi poftele, chiar dacă acum piaţa oferă multe variante sănătoase pentru gustări. Oricum, milenialilor le este greu să definească corect ce este un aliment sănătos”, a declarat Sarah Flag, co-autoare a studiului.

Gustările nu sunt printre preferatele noii generaţii, denumite mileniali, potrivit unui studiu realizat de americanii de la CBD Marketing.

Rezultatele studiului nu sunt surprinzătoare având în vedere că de la cele mai fragede vârste milenialii sunt învăţaţi că trebuie să mănânce de 3 ori pe zi şi că anumite ore sunt nepotrivite pentru a lua o gustare. Este mai mult un blocaz psihic care nu le permite să îşi satisfacă anumite pofte. Pentru industria de profil nu este chiar o veste bună. Cercetătorii cred că insistenţa cu care s-au promovat gustările în ultimii ani i-a făcut pe tinerii născuţi după 1980 să se îndrepte către alte tipuri de alimente mai săţioase şi mai satisfăcătoare din punct de vedere nutriţional.

Nu toate gustările sunt evitate de mileniali. Nucile, alunele sau cele în formă rotundă de mărimea unei singure înghiţituri sunt preferatele lor după cum se exprimă pe reţelele de socializare. De fapt, gustările lor preferate sunt cele cu conţinut scăzut de grăsime, cu un conţinut ridicat de nutrimente, integrale şi cât mai puţin procesate. Tendinţa este de a respinge şi magazinele de tip supermarket, ci de a merge la cumpărături pentru alimente în locaţii mai mici sau comandă din magazinele on-line ingredientele de care au nevoie.

Milenialii intră chiar şi în bucătărie şi au un plan alimentar pe o săptămână, potrivit raportului. Nu doar că gătesc, dar dau mare importanţă şi modului în care mâncarea este aşezată pe farfurie şi încep să se gândească la acest lucru de cum pleacă de la serviciu. Sarah Flag spune că sunt persoane care gătesc sâmbăta sau duminica pentru toată săptămâna.  

Milenialii au poftă de mâncare bună şi au ieşit din zona de confort, fiind tot mai atraşi de bucătării exotice, fiind dornici să încerce tot felul de combinaţii şi ingrediente noi. Totuşi, nu ar alege orice. Milenialii vor să ştie de unde provine mâncarea, unde au crescut animalele, dacă au primit tratamente cu antibiotice, dacă ingredientele sunt modificate genetic sau dacă a fost adăugat zahăr. 

mâncare mileniali studiu