tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Mâncarea scoasă la imprimanta 3D va putea fi comandată la restaurant

Mâncarea scoasă la imprimanta 3D va putea fi comandată la restaurant

26 iul 2016 comentarii

Mâncare scoasă la imprimanta 3D a fost oferită în cadrul unui eveniment special, organizat la Londra, de către echipa olandezilor de la byFlow.

În aprilie aceştia au inaugurat primul restaurant mobil, FoodInk, unde oaspeţii au putut comanda cinci feluri de mâncare printată 3D, în cadrul 3D Food Printing Conference, din Venlo, Olanda. 

Echipa a pornit apoi într-un turneu mondial pentru a prezenta ineditele meniuri, iar între 25 iulie si 27 iulie s-au aflat la Londra. Pentru evenimentul din metropola britanică, olandezii au pregătit o cină cu nouă feluri gourmet, printate 3D, folosind Focus 3D Printrer.

ByFlow este deţinută de surorile Floris şi Nina Hoff, tatăl lor, Frits, şi prietena lor, Jeanine Hendriks.

Nina spune că imprimanta are avantaje practice semnificative: "De exemplu, poate fi de mare ajutor persoanelor care au dificultăţi în a înghiţi sau mesteca mâncarea".

Cheful spaniol Mateo Blanch, vedeta restaurantului La Boscana, din Bellvis, Spania, premiat cu stele Michelin, se ocup[ cu pregătirea acestor mese. El printează 3D preparatele, cu ajutorul unei echipe internaţionale de bucătari, artişti şi IT-işti. 

Imprimanta funcţionează cel mai bine cu ingrediente sub formă de pastă, ca humus, mousse de ciocolată, piure de mazăre, aluaturi şi tot felul de brânzeturi.

De asemenea, mesele, scaunele, lămpile şi tacâmurile vor fi imprimate 3D, în baza unor concepte ale arhitectului Arthur Mamou-Mani şi ale artistei poloneze Iwona Lisiecka.

Urmează acum prezentări în Berlin, Dubai, Seul, Roma, Las Vegas, Tokyo, Sydney şi Reykjavik .

 

mancare imprimată 3d