tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Mâncărurile şi băuturile anului 2016
COOL

Mâncărurile şi băuturile anului 2016

28 mar 2016 comentarii

Anul trecut a fost despre obsesia kale. În 2016, leguma vedetă este ţelina.

Chefii britanici spun că în trend prin restaurante este laptele de ţelină cu midii, ţelina fiartă în grăsime de vită sau ţelina coaptă cu sare, scrie The Independent. 

La fel de căutată, în 2016, este rădăcina de lotus.

Se poartă şi mâncarea din Orientul Mijlociu, mai ales cea libaneză, cu halva ca piesă de rezistenţă.

Aromele picante thailandeze pot face diferenţa în farfurie, iar bucătarii se dau în vânt şi după carnea de capră şi căprioară.

Crema de nucă de cocos este un "must" anul acesta.

În materie de licori, serviţi gin şi cockteiluri non-alcoolice. Reţeta care face furori: struguri negri, sfeclă, bere blondă, verjus şi ice tea rose.

2016 este şi anul cafelei tradiţionale, cumpărată direct de la prăjitorii locali.

ţelină mâncăruri 2016 băuturi reţete