tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Massimo Bottura face echipă cu Robert de Niro. Ce proiect culinar vor lansa împreună
ART

Massimo Bottura face echipă cu Robert de Niro. Ce proiect culinar vor lansa împreună

19 iul 2016 comentarii

Massimo Bottura şi Robert de Niro au pus bazele unui proiect ce va fi vizibil în Bronx, în încercarea de a combatea foametea la nivel mondial. Cei doi giganţi vor deschide o bucătărie unde vor fi preparate doar supe.

Cheful italian Massimo Bottura va duce în SUA proiectul de voluntariat Refettorio Ambrosiano, în cadrul căruia va pregăti tot felul de sortimente de supe, şi va fi susţinut de nimeni altul decât celebrul actor Robert De Niro, dar şi de Consulatul italian, potrivit Bergamo Post. 

Ideea a fost prezentată prima oară la Expo Milano, anul trecut, Bottura ajutând, în cadru festivalulului, la salvarea a 15 tone de alimente care ar fi urmat să fie aruncate, prin colectarea mâncării rămase de la diferite pavilioane şi folosirea ei de către chefi în diverse reţete.

Bottura va duce conceptul şi la Rio, unde va beneficia de ajutorul maeştrilor bucătari Enrique Olvera, Albert Adrià şi Alain Ducasse, pentru a pregăti mâncare pentru rezidenţii din favelele oraşului brazilian, în timpul Jocurilor Olimpice. 

Massimo Bottura este unul dintre cei mai de succes chefi la nivel mondial, restaurantul său din Modena, Osteria Francescana, fiind ales anul acesta drept cel mai bun din lume, clasându-se pe locul 1 pe lista San Pellegrino World's 50 Best Restaurants.

 

Planning the new Refettorio in the Bronx!!! 2017 with Bob

A photo posted by Massimo Bottura (@massimobottura) on

massimo bottura robert de niro