tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Melania Trump, onorată cu vinul

Melania Trump, onorată cu vinul "First Lady" în Slovenia

21 mar 2017 comentarii

Producătorii sloveni din zona Sevnica, unde a crescut Prima Doamnă a Americii, Melania Trump, au lansat vinul "First Lady", în onoarea sa, dar şi în speranţa de a promova în acelaşi timp această regiune cunoscută pentru strugurii Blaufränkisch.

Vinul "First Lady" a fost scos la vânzare la Castelul Sevnica din Slovenia, iar primele 300 de sticle s-au vândut în trei zile. Alte 2000 de sticle au fost apoi pregătite pentru a fi cumpărate de la magazinul castelului de secol 12, notează decanter.com.

Melania Trump nu are nicio legătură cu vinul respectiv, în afară de faptul că a crescut în micul oraş industrial înainte de a deveni model. Numele ei era Melanija Knavs.

Creat de patru producători locali de vinuri şi vândut la preţul de 27,90 euro, "First Lady" este de două ori mai scump ca orice alt vin premium Blaufränkisch aflat pe rafturile magazinului respectiv.

"Unii oameni au sugerat să vindem sticla pentru 500 de euro, dar eu cred că acesta este preţul corect", a declarat Rok Petančič, administratorul castelului. "Vânzările merg bine, deşi încă nu am început promovarea acestuia", a adăugat el.

Alte produse din colecţia "First Lady" mai sunt salamul din carne de porc din rasa Krškopoljc, ciocolata sau cosmeticele. Se pare însă că Prima Doamnă nu a fost încântată de iniţiativa slovenilor.

Veştile potrivit cărora Melania Trump a angajat firma de avocatură Pirc Musar & Partnerji pentru a-i descuraja pe antreprenorii locali să nu mai încaseze bani de pe urma numelui şi imaginii ei, nu l-au speriat însă pe Rok. 

"Cred că este una dintre cele mai bune modalităţi de a ne promova producătorii de vinuri, turismul şi strugurii Blaufränkisch", a declarat Rok.

Cât priveşte vinul "First Lady", "nu este unul puternic, ci delicat precum Melania", a explicat, la rândul său, Lojze Kerin, unul dintre cei patru producători.

Sevnica se află în inima Posavje, cea mai mică regiune viticolă a Sloveniei şi singura care produce mai mult vin roşu decât alb.

 

first lady vin melania trump slovenia