tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Meniu la Casa Albă. Cum poate influenţa dieta lui Trump abilităţile sale de a lua decizii corecte

Meniu la Casa Albă. Cum poate influenţa dieta lui Trump abilităţile sale de a lua decizii corecte

31 ian 2017 comentarii

Cel mai puternic om din lume s-a mutat la cea mai dorită adresă. Din staff-ul său fac parte şi cinci bucătari care-i stau la dispoziţie tot timpul, de patru ori mai mulţi ca într-o cafenea. Ce include însă meniul său? Chipsuri, în cea mai mare parte a timpului.

Jo Travers, dieteticiană şi autoare a The Low-Fad Diet, avertizează asupra impactului pe care dieta lui Trump, bogată în tot ce înseamnă mâncare de tip fast food, îl poate avea asupra abilităţii lui de a gândi corect. 

Donald Trump abia se atinge de vreun aliment care conţine Omega 3 – grăsimile din nuci, peşte şi seminţele de in, necesare celulelor creierului pentru a funcţiona. "Organismul său este obişnuit cu altfel de grăsimi, mai puţin fluide, făcând dificilă misiunea neurotransmiţătorilor. Iar asta poate duce la tulburări de dispoziţie, de exemplu", susţine Travers, potrivit The Guadian.

La mic dejun, peste care de obicei trece, Trump mănâncă doar bacon şi ouă. Travers spune că ar fi indicat să renunţe măcar la şuncă. "Este o carne procesată, asociată cu riscul dezvoltării cancerului". Dieta sa bazată pe prea multe proteine, şi nu de calitate, poate pune o presiune prea mare asupra organismului, mai ales dacă nu consumă apă suficientă, continuă autoarea.

La prânz, una dintre gustările preferate ale preşedintelui american este fleica de porc, pe care o preferă într-un sandviş. Travers sugerează însă că este indicată măcar pâinea neagră: "Fleica înseamnă carne, nu există în meniul său legume sau fructe, iar asta va avea impact negativ asupra sistemului imunitar".

Cât priveşte cina, Donald Trump adoră să mănânce un Big Mac, un meniu uriaş de la KFC sau o friptură bine făcută. Deloc corect. Travers spune că astfel riscă să-şi supraîncarce corpul cu grăsimi nesănătoase asociate cu bolile de inimă, printre altele.

Jo Travers le sugerează bucătarilor de la Casa Albă pregătirea unor meniuri din care să nu lipsească legumele şi fructele, un sfert carbohidraţi, un sfert proteine.

donald trump casa albă