tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Motivul pentru care producţia globală de vin scade. 2016, cel mai slab an din ultimii 100

Motivul pentru care producţia globală de vin scade. 2016, cel mai slab an din ultimii 100

24 oct 2016 comentarii

Producţia globală de vin va scădea cu 5% în 2016, din cauza condiţiilor meteo extreme. S-ar putea înregistra astfel unul dintre cele mai slabe rezultate din ultimii 100 de ani, anunţă Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului, potrivit CNN.

Schimbările climatice reprezintă principala cauză a declinului producţiei, susţin reprezentanţii OIV.

"Odată cu încălzirea globală, suntem martorii unei creşteri a frecvenţei evenimentelor neobişnuite, care durează mai mult şi se desfăşoară la o scară mult mai mare", susţine Jean-Marie Aurand, directorul OIV, citat de Reuters, transmite Mediafax.

Mari scăderi ale producţiei sunt aşteptate, în 2016, în ţări precum Chile şi Argentina, recunoscute pentru plantaţiile de struguri pentru vinul roşu precum Cabernet Sauvignon şi Malbec. Aceste ţări au au înregistrat rezultate slabe în urma ploilor cauzate de El Niño.

Producători renumiţi la nivel mondial ,precum Africa de Sud şi Franţa, au fost, de asemenea, influenţaţi de condiţiile meteo neprielnice, dar creşterile din ţări precum Australia, Statele Unite şi Spania sunt aşteptate să compenseze o parte din pierderi.

Nu este clar dacă şi consumatorii de vin vor fi afectaţi din cauza producţiei scăzute. Reprezentanţii OIV susţin că este prea devreme pentru pronosticuri legate de consumul de vin din 2016, dar este aşteptat să crească totuşi faţă de nivelul din 2015.

vin