tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

 #painauchocolatgate. Gafa unuia dintre candidaţii la prezidenţialele din Franţa stârneşte reacţii furioase pe Twitter

#painauchocolatgate. Gafa unuia dintre candidaţii la prezidenţialele din Franţa stârneşte reacţii furioase pe Twitter

25 oct 2016 comentarii

Un cunoscut politician francez, candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa, a stârnit reacţii furioase în mediul online după ce nu a ştiut să răspundă cât costă un "pain au chocolat", demonstrând discrepanţele dintre realitatea sa şi a francezilor de rând.

Politicianul de centru dreapta Jean-François Copé a fost întrebat în cadul unei dezbateri care este preţul unui "pain au chocolat", unul dintre cele mai populare produse de patiserie din Franţa, potrivit AFP, citată de Time. Răspunsul său: "Nu am nicio idee, probabil undeva între 10-15 cenţi".

În realitate, desertul costă de aproape 10 ori mai mult, iar Twitter-ul din Franţa l-a taxat imediat, inventând hastagul #painauchocolatgate.

"Când vezi că Jean-François Copé estimează costul unui #painauchocolat între 10-15 cenţi, şi apoi realizezi ca acest om a fost ministru finanţelor", a scris un ulitizator pe Twitter.
 
"Minunat, prietene. Sprintul final către alegerile din 2016 este un start grozav", a scris şi Valérie Détresse.
 
Nici oamenii de afaceri nu l-au iertat: "Draga domnule Copé, închiriază un BMW Seria 1, începând de la 290 #painauchocolats pe zi", a notat compania de închirieri de maşini Sixt France.
 
Replica lui Copé nu a întârziat, acesta declarând că nu a cumpărat des produse de patiseri cu ciocolată. "Trebuie să fii atent. Conţin prea multe calorii", a spus el, potrivit the Local.

pain au chocolat produse patiserie alegeri prezidenţiale franţa