tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Peştele este aliatul inteligenţei copiilor

Peştele este aliatul inteligenţei copiilor

1 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Copiii care mănâncă peşte cel puţin o dată pe săptămână dorm mai bine şi au rezultate mai bune la şcoală decât cei care nu au acest aliment în meniul lor, potrivit unui studiu publicat în Scientific Reports.

Cercetarea face legături între omega 3, acizii esenţiali graşi ce se găsesc în majoritatea sortimentelor de peşte, şi îmbunătăţirea inteligenţei şi somnul mai bun.

La studiu au participat 500 de copii chinezi cu vârste cuprinse între 9 şi 11 ani, care au fost urmăriţi până la vârsta de 12 ani. Pe parcursul monitorizării au trebuit să complete nişte chestionare cu privire la cantitatea de peşte consumată, iar la final au dat un test de inteligenţă şi li s-au testat abilităţile verbale şi non-verbale.

 

Îţi recomandăm preparate din peşte

Peşte spadă cu ciuperci, lămâie şi pătrunjel

Supă cu somon afumat, praz şi smântână

Somon cu sparanghel, linguini, ciuperci şi pesto

Peşte alb şi piure de conopidă

Cei care au spus că au mâncat peşte cel puţin o dată pe săptămână au avut un scor de aproape 5 ori mai mare decât cei care au zis că nu au consumat peşte niciodată sau foarte rar. Părinţii au fost întrebaţi despre modul în care dorm cei mici şi s-a tras concluzia că introducerea peştelui în meniul săptămânal duce la o calitate mai bună a somnului.

Dacă vrei să citeşti mai multe articole interesante nu uita să ne dai LIKE şi pe FACEBOOK!

peşte copii inteligenta