tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Potrivit unui studiu, bărbaţii vegetarieni sunt mai depresivi decât cei care consumă carne

Potrivit unui studiu, bărbaţii vegetarieni sunt mai depresivi decât cei care consumă carne

14 aug 2017 comentarii

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol din Marea Britanie au descoperit că vegetarienii de sex masculin sunt de două ori mai predispuşi să dezvolte depresie din cauza lipsei vitaminelor B12 si a fierului.

Lipsa acestora afectează adesea sănătatea mintală, potrivit studiu intitulat „Dieta vegetariană şi simptomele depresive în rândul bărbaţilor”.

Studiul din Regatul Unit a fost realizat pe 9.668 de bărbaţi adulţi care susţineau că sunt vegani sau vegetarieni. Aproximativ 50% dintre bărbaţii vegani şi 7% dintre vegetarieni aveau o deficienţă de vitamina B12, şi cu cât erau de mai mult timp vegani şi vegetarieni, cu atât mai mult erau predispuşi să sufere de depresie.

Nu numai că vitaminele B12 nu sunt produse natural de către organism, dar nici plantele nu le produc, de aceea, adesea trebuie să căutăm alimente care provin de la animale sau suplimente pentru a avea parte de cantitatea necesară corpului.

Potrivit blogului de sănătate al Harvard, deficienţa severă de vitamina B12 poate duce la depresie profundă, paranoia şi halucinaţii sau pierderea memoriei, printre alte probleme.

Bineînţeles, carnea nu este singura sursă de fier şi vitamina B12, deoarece poate fi obţinută cu uşurinţă din suplimente, astfel încât acest studiu mai mult subliniază consecinţele negative ale deficitului vitaminei B12. Acest lucru nu ar trebui să oprească pe nimeni să renunţe la a fi vegan sau vegetarian, însă persoanele care ţin acest tip de dietă alimentară ar trebui să işi asigure aportul de vitamine din altă parte.

vegetarian vegan