tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Prăjiturile mai importante decât sexul pentru britanici

Prăjiturile mai importante decât sexul pentru britanici

21 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Aproape jumătate dintre britanici ar renunţa la sex pentru produse care conţin zahăr, potrivit unui studiu realizat organizaţia Simplyhealth.

Mâncarea şi sexul sunt cu siguranţă două dintre cele mai mari plăceri ale vieţii de adult. Pentru britanici priorităţile sunt clare: dulciurile sunt mai importante decât viaţa amoroasă. Ar renunţa fericiţi la relaţiile intime chiar şi pentru un an pentru a putea mânca în fiecare zi ceva dulce. 1 din 10 englezi simt mai multă plăcere atunci când consumă alimente care conţin zahăr, decât atunci când fac sex. Priorităţile lor sunt îngrijorătoare având în vedere că 39% dintre britanici au probleme de greutate corporală, 33% au diabet şi 9% suferă de afecţiuni stomatologice, potrivit autorilor studiului.

Alegerile făcute britanici sunt rezultatul unui cerc vicios. În 2015 o echipă de cercetători de la Institutul de Cercetări pentru Familie şi Copii din Vancouver a descoperit că viaţa sexuală are de suferit atunci când consumul de zahăr este mare. Primul care are de suferit este ficatul care va fi sufocat de cantitatea mare de glucoză şi fructoză, pe care le va transforma în lipide. Acestea inhibă hormonul care activează libidoul, SHBG şi dezechilibrează balanţa dintre testosteron şi estrogen. Urmările nu sunt tocmai plăcute pentru viaţa sexuală: lipsa energiei, disfuncţiile erectile, lipsa dorinţei.

Consumul mare de zahăr afectează atât femeile, cât şi bărbaţii. În SUA, în 2008, peste 43% femei sufereau de probleme ce ţin de aparatul reproducător, care au dus în numeroase cazuri la depresie, potrivit unei cercetări publicate în Obstretics and Gynecology Magazine.

Zahărul ucide cheful de sex

Autorităţile britanice încearcă de câţiva ani să educe populaţia cu privire la consumul de zahăr, însă rezultatele se lasă aşteptate. Nu neapărat viaţa sexuală a cetăţenilor este preocuparea guvernanţilor, ci mai degrabă cazurile din ce în ce mai frecvente de boli cronice sau chiar mortale. Studiul realizat de Siplyhealth arată că oamenii sunt îngrijoraţi mai degrabă că-şi vor pierde dinţii (36%) sau că le va mirosi gura (19%), decât de faptul că s-ar putea îmbolnăvi grav dacă continuă să mănânce dulciuri în cantităţi mari.

Efectele măsurilor nu se văd nici în cazul copiilor. În 2016, copiii britanici cu vârste între 4 şi 10 ani consumau de două ori mai multe dulciuri decât este recomandat, potrivit Institutului de Sănătate Publică din Marea Britanie.

Cum zahărul este prezent în alimentaţie în cantităţi mari de la vârste atât de fragede nu este de mirare că odată ajunşi adulţi vor prefera să mănânce o prăjitură în locul oricărei alte plăceri. 

marea britanie zahar studiu sex