tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Preşedintele Islandei şi-ar dori să interzică ananasul ca topping pentru pizza

Preşedintele Islandei şi-ar dori să interzică ananasul ca topping pentru pizza

22 feb 2017 comentarii

Preşedintele Islandei ar vrea să interzică anansul ca topping pentru pizza. Guðni Th. Jóhannesson spune că dacă ar putea ar da chiar o lege în acest sens.

Jóhannesson a făcut controversatul comentariu în cadrul unei întâlniri cu elevii unei şcoli, în Akureyri, potrivit revistei Iceland.

Unul dintre tineri l-a întrebat pe preşedinte care este părerea sa despre folosirea anansului în pizza, notează Visier. Acesta i-a răspuns că se opune ferm. Mai târziu, a clarificat mesajul transmis, spunând că nu urăşte ananasul, ci doar folosirea lui ca topping pentru pizza.

Pizza cu topping de ananas este originară din Ontario, potrivit Atlas Obscura. În 1962, Sam Panopoulos, proprietarului unui restaurant, a decis să amestece ananasul la cutie cu şuncă, într-o plăcintă, pentru a vedea ce gust obţine.  "Oamenii au spus: ‘Eşti nebun să faci asta’", a declarat Panopoulos. Dar, spre surprinderea tuturor, preparatul a devenit unul de succes. 

Atitudinea lui Jóhannesson faţă de ananas a găsit însă simpatie din partea unor bucătari precum Giacomo Pizzigoni, care deţine pizzeria Ambrogio15 din San Diego.

"Cred cu tărie că bucătarii trebuie să aibă libertatea să experimenteze, dar ananasul este îngrozitor ca topping pentru pizza", a declarat el pentru HuffPost. "Este foarte dulce, dar mai rău de atât, este pus peste sosul de roşii, care nu se potriveşte deloc cu ingredientele dulci."

Steve Green, cel care scoate pe piaţă PMQ, o revistă de specialitate în industria pizza, nu înţelege însă de ce anansul a devenit o problemă pentru preşedintele Islandei. 

"Să fii contra pizzei cu ananas este ca şi cum ai fi contra lui Moş Crăciun", a declarat el pentru Huffington Post. 

pizza ananas