tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Prinţul Charles reînvie cerealele antice

Prinţul Charles reînvie cerealele antice

7 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Paste din fructul pasiunii sau orez înlocuit cu amaranth sunt doar două dintre sugestiile făcute de Prinţul Charles în cadrul unei noi campanii pe care a demarat-o, ”Alimente uitate”. Prin acest demers crede că va pune capăt foametei din lume.

Alimentele uitate, crede Prinţul Charles, vor ajuta la hrănirea a milioane de oameni, în condiţiile în care populaţia este într-o continuă creştere. Proiectul iniţiat de moştenitorul tronului Regatului Unit se doreşte a fi o soluţie pentru găsirea de ingrediente neobişnuite care să poată fi folosite în alimentaţie. Chiar dacă nu sună foarte apetisant, însuşi  Prinţul Charles vrea să introducă în alimentaţie amaranthul. Tot prin acest proiect se vrea oprirea încălzirii globale prin cultivarea de plante antice, care au fost uitate de multă vreme.

Primul pas a fost deja făcut prin intermediul organizaţiei Recolte din Viitor din Malaysia care a găsit o mulţime de moduri interesante pentru a găsi aceste ingrediente astfel încât să devină apetisante. Au creat tortellini din fructul pasiunii cu iaurt, turmeric şi ulei de mentă, burgeri din amaranth, supe. În proiect intră dezvoltarea de reţete cu mazăre sparanghel şi nuci Bambara. Cercetătorii speră ca aceste plante să devină la fel de cunoscute şi consumate precum este quinoa. Aceasta a fost cunoscută mult timp ca recolta pierdută a incaşilor, dar a devenit folosită în meniurile din întreaga lume.

Prinţul Charles a gustat chiar şi ingrediente inedite din Kuala Lumpur, inclusiv Kevaru roti, o specie de mei care creşte în zonele aride din Asia şi Africa, despre care a spus că sunt foarte bune şi s-a interesat de beneficiile nutriţionale.

Organizaţia Recolte din Viitor strânge reţete uitate din toată lumea, din ingrediente uitate, cu ajutorul cărora speră să ajute la eradicarea foametei. Prinţul Charles a declarat că este crucial pentru securitatea alimentară a planetei să se găsească soluţii. 

Sursa foto: Crops For the Future Research Centre

printul charles alimente campanie