tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Pune curcumă în mâncare, pentru o memorie bună!

Pune curcumă în mâncare, pentru o memorie bună!

19 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Consumul zilnic de curcumă îmbunătăţeşte memoria şi starea de spirit la persoanele de vârsta a treia, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California.

Studiul publicat în a luat în calcul efectele curcumei sub formă de suplimente alimentare asupra persoanelor în vârstă, care însă nu suferă de demenţă. Cercetăriile anterioare au demonstrat efectele antioxidante şi antiinflamatoare ale curcuminei, care se găseşte în turmeric. De asemenea, s-a luat în calcul şi faptul că în India, unde se consumă curcumă în cantităţi mari, incidenţa bolii Alzheimer este foarte mică, iar performanţele cognitive sunt foarte bune.

”Modul exact de acţiune al curcumei nu este defenit, dar se poate datora faptului că reduce inflamaţiile la nivelul creierului, care a fost legat de Alzheimer şi depresii majore”, a declarat Gary Small, medic psihiatrie geriatrică la Universitatea din California.

La studiu au participat 40 de subiecţi cu vârsta cuprinsă între 50 şi 90 de ani care s-au plâns în perioada anterioară de pierderi scurte de memeorie. Timp de 18 luni o parte dintre ei au luat 90 mg de curcumă. La începutul studiului, la fiecare 6 luni şi la sfârşitul lui li s-a verificat capacitatea cognitivă. Cei care au luat curcumă au avut rezultate mult mai bune decât cei care au luat tratament placebo de test. În 18 luni memoria li s-a îmbunătăţit cu 28%.

Curcuma poate fi folosită drept condimente pentru preparate din carne, în smoothieuri, preparate vegetale.

curcumă turmeric