tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

RefettoRio Gastromotiva. Massimo Bottura si alţi 50 de chefi celebri gătesc la Rio pentru nevoiaşi
FRESH

RefettoRio Gastromotiva. Massimo Bottura si alţi 50 de chefi celebri gătesc la Rio pentru nevoiaşi

16 aug 2016 comentarii

Unii dintre cei mai cunoscuţi chefi din lume s-au întalnit la Rio de Janeiro, pentru pregăti mâncăruri savuroase nevoiaşilor, cu surplusul de alimente din Satul Olimpic, care altfel ar fi ajuns la gunoi.

Iniţiativa le aparţine chefilor Massimo Bottura şi David Hertz, care împreună au gândit proiectul RefettoRio Gastromotiva, prin care asigură 5000 de mese pe zi populaţiei din cartierele sărace ale metropolei braziliene.

"M-am gândit că este oportunitatea perfectă pentru a realiza ceva care să facă diferenţa", a declarat Massimo Bottura, cheful care conduce cel mai bun restaurant din lume, Osteria Francescana.

 

 

#refettoriogastromotiva #foodforsoul Tables are ready

A photo posted by Massimo Bottura (@massimobottura) on

"RefettoRio Gastromotiva va funcţiona numai pe bază de alimente rămase din Satul Olimpic, care altfel ar fi ajuns la coşul de gunoi, precum fructe şi legume proaspete, dar cu un aspect mai puţin plăcut sau lactate care ar fi expirat într-o zi sau două. Urmărim astfel să luptăm contra foametei şi să punem capăt risipei de mâncare", a spus la rândul său David Herts, unul dintre cei mai cunoscuţi chefi din Brazilia", notează The Independent.

Proiectul se derulează pe tot parcurusul Jocurilor Olimpice, dar şi al celor Paralimpice, după care se va transforma într-un business social.

Nu este prima iniţiativă de acest fel a lui Bottura. În 2015, la World Expo Milano, împreună cu 65 de chefi din toată lumea, a pregătit mâncare cu ingredientele rămase şi donate de organizatorii evenimentului. 

Şi acum, maeştri bucătari din toată lumea s-au alăturat proiectului lui Massimo Bottura. Printre ei, Alain Ducasse, Virgilio Martínez Véliz sau Joan Roca. 

 

#foodforsoul #refettoriogastromotiva #olimpiadasrio2016 Tonight Andrea Berton and Davide Oldani

A photo posted by Massimo Bottura (@massimobottura) on

 

"Nu este vorba doar de caritate, nu este doar despre a hrăni oameni. Este despre incluziune socială, despre a explica tuturor totul despre risipa mâncării şi efectele ei, despre a reda speranţa celor care au pierdut-o", a explicat celebrul chef italian.

 

 

 

 

massimo bottura david hertz risipa mâncare rio de janeiro refettorio gastromotiva