tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Restaurantele din Londra se deschid într-un ritm accelerat. La cât a ajuns preţul mediu al unei cine şi care este cel mai bun local

Restaurantele din Londra se deschid într-un ritm accelerat. La cât a ajuns preţul mediu al unei cine şi care este cel mai bun local

28 nov 2016 comentarii

Numărul restaurantelor care s-au deschis în Londra este mult mai mare decât al celor care s-au închis, datorită activităţii înregistrate în ultimul an, în domeniu, arată studiul Harden's London Restaurants.

Aproape 200 de restaurante noi s-au înregistrat în ultimele 12 luni până în septembrie, cele mai multe din ultimii 26 de ani, de când a fost lansat ghidul Harden's London Restaurants.

"Numărul mare de restaurante din Londra, de anul acesta, reflectă optimismul şi starea economiei din ultimul an", spune Des Gunewardena, director executiv al D&D Londra, grupul care deţine mai mult de 25 de baruri şi restaurante, inclusiv German Gymnasium, care s-a deschis în 2015.

Cu o parte din proiecte aflate în derulare, Gunewardena crede că anul 2017 va fi unul dintre cele mai aglomerate ale grupului. Totuşi, nu se aşteaptă ca acesta să fie standardul în industrie, argumentând că există o stare de spirit mai sobră, în prezent, după Brexit.

Chef Karam Sethi, care deţine restaurantele Hoppers din Soho, spune la rândul său că mediul devine din ce în ce mai competitiv.

Preţul mediu al unei cine la restaurantele listate în ghid a crescut cu 1,7%, ajungând la 60 de dolari. Costul include un mediu cu trei feluri, o jumătate de sticlă de vin, cafea, taxe şi bacşiş.

Printre restaurantele care s-au închis în ultima vreme în Londra se numără Hibiscus, un restaurant din Mayfair cu două stele Michelin, şi Truscott Arms, un gastrobar din Maida Vale.

În fruntea clasamentului Harden's London Restaurants se află restaurantul francez din Notting Hill, The Ledbury.

restaurante londra