tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Restaurantul unde toţi angajaţii au HIV

Restaurantul unde toţi angajaţii au HIV

16 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Indiferent de campaniile care se fac la nivel global, infecţia cu virusul HIV este considerată un stigmat. O mulţime de prejudecăţi îi izolează de societate. În general, nici nu se pune problema să lucreze într-un loc unde intra în contact cu publicul. Într-un restaurant în niciun caz cel puţin nu făcând public acest lucru.

Un restaurant din Canada a avut curajul să recruteze numai persoane infestate cu HIV şi să aducă acest lucru la cunoştinţa clienţilor printr-o campanie online desfăşurată sub hastagul #SmashStigma. Angajaţii au fost ajutaţi de chef Matt Basile de la barul Lisa Marie din Toronto pentru a se deprinde cu sarcinile ce trebuie îndeplinite într-un local.

Restaurantul, June’s HIV+ Eatery, aparţine de Casey House un spital special pentru cei cu HIV/SIDA, a servit în doar două zile de la deschidere peste 200 de clienţi. Un meniu pentru cină cu 4 feluri de mâncare costă 125 dolari canadieni. Toţi cei 14 angajaţi au HIV, iar restaurantul a fost decorat cu sloganuri care să îi liniştească pe clienţi: ”Am luat HIV mâncând paste. Nimeni nu a spus asta vreodată”

Proprietarii localului consideră că localul este o oprtunitate de a învinge prejudecăţile şi de a le arăta dragoste, suport şi acceptare celor ce deja suferă din cauza bolii. Joanne Simons, director al Casey House, spune că se vor mai deschide astfel de localuri în New York, San Francisco şi Londra.

 

restaurant canada