tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Robotul care-ţi transportă cumpărăturile. 5 gadgeturi inedite care-ţi fac viaţa mai uşoară

Robotul care-ţi transportă cumpărăturile. 5 gadgeturi inedite care-ţi fac viaţa mai uşoară

10 feb 2017 comentarii

E plăcut să faci cumpărături, dar ce te faci când trebuie să le şi duci acasă şi nu ai maşină? Sau cum ar fi să ai un singur aparat care sa-ţi pregătească în acelaşi timp cafeaua şi micu dejun?

5 gadgeturi de prin lume adunate care-ţi pot face viaţa mai uşoară

Cei de la Piaggio Fast Forward au creat un troler special pentru cumpărături, care îşi urmează proprietarul acasă cu toate achiziţiile. Gita, care în italiană înseamnă " scurtă călătorie" are 66 cm înălţime şi poate transporta o greutate de până la 18 kilograme. Poate fi folosit şi în aglomerări urbane, dorindu-se o nouă abordare vis a vis de cum se poate transforma transportul prin oraşe, în următorul secol. Un asistent configurat pentru a te însoţi orinde ai nevoie. Cine îl foloseste trebuie să poarte o centură specială care conectează robotul la internet, pentru a avea mereu la îndemână direcţia în care trebuie să meargă. Are şi un sistem autonom care să îi deseneze harta unui drum pe care trebuie să-l facă singur. Capacul device-ului poate fi deschis prin recunoaşterea amprentelor.

Wine Glass Mask este paharul care le oferă iubitorilor vinului şansa de a profita la maximum de băutura lor preferată – prin canalizarea aromelor direct către nas. Designerul din spatele acestei invenţii spune că a fost creată special pentru ca oricine să se bucure de complexitatea gustului unui vin, focusându-se pe buchetul de arome, dar controlând în acelaşi timp fluxul de oxigen. Forma măştii se mulează perfect pe nasul celui care o foloseşte. Pe fiecare parte a paharului există mici găuri pentru ca aerul să circule corect. Inventatorul James Piatt explică: "Atunci când inspiri, simţi o aromă intensă pentru că toată experienţa senzorială este completă".

 

Gadgetul diminetilor perfecte constă într-un device în care poţi prăji pâinea, fierbe cafeaua şi găti micul dejun în acelaşi timp. Iar pentru cei mai uituci, aparatul este gândit să se închidă singur după 30 de minute. Este dezvoltat de compania americană Nostalgia şi costă 80 de dolari.

Consumatorii de vin roşu pot sta liniştiţi. A fost inventat Wino Sippers , paharul care te ajută să eviţi colorarea dinţilor. Este creat special pentru cei care beau zilnic vin roşu. Într-un astfel de pahar poţi turna până la 140 ml de vin. Un set de două pahare costă 24 de dolari. 

Sticla de vin pentru cutia postala

În sfârşit, vinul poate fi trimis prin cutia poştală fără a sta cu teama că se sparge sticla. O companie din Marea Britanie a inventat o sticlă cu o formă unică în lume. Pentru că este plată îi permite să fie livrată direct în cutia poştală sau în fanta pentru corespondenţă a uşii de la intrare. Materialul sticlei este unul special, pentru ca aceasta să nu se spargă. Sticla este de 750 ml, la fel ca una obişnuită, are lungimea de 35 de cm, iar lăţimea de doar 5 cm. Britanicii de la Garcon Wines au venit cu această idee inovativă ca răspuns la comenzile online de vinuri, tot mai mari, dar şi în urma sugestiilor clienţilor nemulţumiţi de serviciile tradiţionale de livrare. Astfel, nu trebuie să mai stai acasă aşteptând curierul.

Credit foto: Hepta

gadgeturi