tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Românii beau în medie sub o cafea pe zi, faţă de 4-5 în ţările nordice. Care sunt preferinţele

Românii beau în medie sub o cafea pe zi, faţă de 4-5 în ţările nordice. Care sunt preferinţele

24 oct 2016 comentarii

Piaţa aparatelor de cafea este în creştere, circa 100.000 de aparate în total, potrivit estimărilor Nestlé Profesional România, a declarat Ovidiu Tunaru, country business manager Nestlé Profesional România. Cu toate acestea, românul bea, de exemplu, mai puţină cafea pe zi decât un cetăţean dintr-o ţară nordică.

Consumul de cafea per capita în România este de sub o cafea pe zi, în timp ce locuitorii din ţările nordice consumă circa patru-cinci cafele zilnic. În funcţie de numărul de persoane care au acces la aparate, numărul de cafele vândute pe zi variază între 50 şi 60, susţine Tunaru.

"Aparatele pot fi întâlnite oriunde, în supermarketuri, în birouri, spaţii publice, gări, autogări. Este încă loc de creştere şi toată lumea accelerează să plaseze cât mai multe aparate", a explicat Ovidiu Tunaru.

Consumul de cafea a devenit un obicei pentru români, fapt ce a determinat companiile multinaţionale să le ofere angajaţilor cafea gratis. Preferinţele românilor, dar şi ale străinilor, sunt pentru băuturile care, pe lângă cafea, mai conţin şi lapte, zahăr sau arome.

"O altă tendinţă este spre o reţetă cât mai mare, modelul american, large, extra large, să ajungem la cantităţi mai mari decât obişnuim să consumăm în prezent", a precizat Ovidiu Tunaru.

cafea