tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Schimbările climatice vor face din Marea Britanie unul dintre cei mai mari producători de vin

Schimbările climatice vor face din Marea Britanie unul dintre cei mai mari producători de vin

5 dec 2016 comentarii

Un nou studiu arată că temperaturile în creştere în urma schimbărilor climatice vor transforma Marea Britanie într-un uriaş producător de vin până în 2100.

De la Pinot Grigio la Tempranillo

Un climat mai cald va transforma Marea Britanie într-un producător major de vinuri până la sfârşitul secolului 21, potrivit studiului realizat de retailerul Laithwaite’s, notează Decanter.

O creştere a temperaturii cu mai mult de două grade Celsius şi 5% mai multă ploaie înseamnă că Marea Britanie va putea produce o mare varietate de vinuri: Pinot Grigio, Riesling, Pinot Noir, Malbec, Syrah sau Chardonnay, susţin cercetătorii.

Vinurile englezeşti spumante şi-au câştigat respectul cu numeroase premii în ultimii ani, dar ideea că Marea Britanie va intra în liga jucătorilor de top din lumea vinului încă stârneşte zâmbete în sudul Franţei.

Profesorii Mark Maslin şi Lucien Georgeson de la University College London au calculat temperatura medie şi cantităţile de precipitaţii necesare pentru a dezvolta diferite varietăţi de struguri.  Puse în contextul predicţiilor legate de schimbările climatice, aceştia au realizat o hartă a dezvoltării zonelor viticole în Marea Britanie peste 85 de ani. 

Maslin mai spune că această cercetare va redesena harta mondială a vinului.

Nu toată lumea crede însă că schimbările de temperatură şi precipitaţiile vor reprezenta un bonus pentru vinul din Marea Britanie. 

Potrivit unui studiu al University of East Anglia acestea vor aduce probleme în viile din Regat.

 

 

 

 

vin marea britanie