tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Se deschide Noma Mexico. Furnici, peşte şi banane, în meniul de 750 dolari, gândit de Rene Redzepi

Se deschide Noma Mexico. Furnici, peşte şi banane, în meniul de 750 dolari, gândit de Rene Redzepi

2 dec 2016 comentarii

Rene Redzepi va deschide marţi un nou restaurant pop-up Noma, în junglă, în peninsula Yucatan, pentru şapte săptămâni.

Taco, cel mai influent preparat culinar din America Centrală, peşte proaspăt şi furnici. Toate acestea se vor regăsi în meniul de 750 de dolari, care include şi băuturi.

Când Redzepi a servit furnici la deschiderea restaurantului din Londra, toată lumea a fost şocată. Ceea ce probabil nu se va întâmpla în Mexic, unde insectele se numără printre delicatesele preferate de clienţi.

"Nimeni nu e şocat aici dacă ai furnici în meniu", spune Redzepi. Cheful danez a mai pregătit un preparat care cu siguranţă va stârni controverse: peşte cu banane, două alimente care de obicei nu au ce căuta în aceeaşi farfurie. "Aici bananele au aciditatea unui măr. Le folosim pe cele numite platano manzano, care sunt incredibile", adaugă Rene, potrivit Bloomberg.

La precedentul restaurant pop-up pe care Redzepi l-a deschis în Tokyo, în 2015, a existat o listă de aşteptare de 60.000 de persoane. Atunci localul a fost deschis doar cinci săptămâni. Şi în Sydney, toate locurile pentru 10 săptămâni au fost ocupate în doar câteva minute.

noma rene redzepi mexic