tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Secretul omului care a trăit 107 ani
COOL

Secretul omului care a trăit 107 ani

13 iun 2016 comentarii

Vrei să ajungi la 107 ani? Bea patru sticle de vin pe zi. Cel puţin la Antonio Docampo García, un cunoscut producător de vinuri, a funcţionat.

Pentru a trăi o viaţă cât mai lungă şi frumoasă, mulţi încearcă să mânânce sănătos, să facă sport şi să se odihnească mai mult. Antonio Docampo García, un cunoscut producător de vinuri, care a murit în aprilie, la vârsta de 107 ani, credea însă că toate acestea sunt exagerări: tot ce ai nevoie de fapt este să bei vin roşu.

Fiul lui Docampo povesteşte că tatăl său bea două sticle de vin la prânz şi alte două la cină, scrie vinepair.com.

"Putea să bea un litru şi jumătate la masă şi niciodată apă", îşi aminteşte Miguel Docampo López, iar "când eram amândoi acasă, se întâmpla să ajungem împreună la 200 de litri de vin pe lună". Adică 250 de sticle!

Antonio Docampo producea în jur de 60.000 litri de vin pe an pentru vinăria sa, Bodegas Docampo, dar întotdeauna îşi păstra cel puţin 3.000 de litri pentru consumul personal anual.

Însă Decampo a mai avut un secret, povesteşte fiul său, era mare fan brandy şi bea un shot la fiecare mic dejun, înainte de a ajunge la serviciu. 

vin