tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Somonul şi macroul, peştii preferaţi de români

Somonul şi macroul, peştii preferaţi de români

24 apr 2017 comentarii

Somonul şi macroul sunt primele în topul preferinţelor în materie de peşte ale românilor.

Vânzările de somon şi macrou au crescut cu 5% în 2016 faţă de anul precedent, iar clasamentul soiurilor de peşte preferate de români, din punct de vedere al valorii vânzărilor, este completat de merluciu şi cod alb, arată datele Romfood Trading, importator şi distribuitor de produse din peşte şi fructe de mare din România şi dezvoltator al brandului Alfredo Seafood.

În 2016, somonul şi macroul au fost lideri pe piaţa de peşte din punct de vedere valoric: somonul, cu vânzări ce au totalizat aproximativ 210 milioane de lei şi macroul, pe care românii au cheltuit circa 157 de milioane de lei. Din punctul de vedere al volumelor, pe primul loc se clasează macroul cu 31.500 de tone cumpărate.

„Tendinţele pieţei se oglindesc şi în portofoliul de produse Alfredo Seafood, unde, din punctul de vedere al valorii, topul este acelaşi ca la nivelul întregii pieţe de peşte din România. Situaţia se păstrează şi în ceea ce priveşte volumele vândute, iar macroul ocupă poziţia de lider, cu 3.000 de tone vândute anul trecut de către Romfood Trading în reţelele de magazine tradiţionale, pe canalele de distribuţie online, cât şi pe segmentul HoReCa”, potrivit comunicatului, transmite Mediafax.

„Odată cu scăderea TVA, asistăm la o creştere a calităţii produselor cumpărate, care primează mai des decât înainte în faţa cantităţii”, a declarat Mihai Cristian Dărmănescu, director general al Romfood Trading.

Postul Paştelui şi postul Crăciunului sunt perioadele cu cele mai mari vânzări de peşte de-a lungul întregului an. Consumul de peşte a înregistrat o creştere de 30 %, atât în perioada martie-aprilie, cât şi în noiembrie-decembrie 2016, adică în timpul postului.

 

peşte somon macrou statistici