tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Sophia Loren, despre secretul siluetei ei:

Sophia Loren, despre secretul siluetei ei: "Tot ceea ce vedeţi se datorează spaghetelor!". Ce sugerează cel mai nou studiu despre paste

9 feb 2017 comentarii

Persoanele care mănâncă paste sunt mai sănătoase şi cosumă mai puţine grăsimi. Cel puţin aşa arată un nou studiu. Iar celebra actriţă Sophia Loren este cel mai bun exemplu. Întrebată la un moment dat care este secretul siluetei ei, aceasta a răspuns: "Tot ceea ce vedeţi se datorează spaghetelor!". Iar acum iubitorii pastelor au, se pare, şi ştiinţa de partea lor.

Un studiu prezentat la întâlnirea anuală a The Obesity Society’s, în noiembrie, arată cei care se răsfaţă cu paste tind să aibă o dietă mult mai sănătoasă comparativ cu cei care nu le consumă deloc.

De asemenea, cercetătorii de la Nutritional Strategies Inc. au comparat date colectate despre adulţii americani, între 2001 şi 2012, care au ales să participe la analiza National Health and Nutrition Examination, si au descoperit că cei care au optat pentru paste în meniul lor au avut şi tendinţa de a consuma şi mai puţine grăsimi saturate şi zahăr. De asemenea, comparativ cu persoanele care se feresc de carbohidraţi, au prezentat şi un aport mai bun de vitamine şi minerale esenţiale.

Pastele pot ajuta la o nutriţie mai bună, datorită combinaţiilor cu alte alimente sănătoase, precum peşte, legume sau cărnuri slabe, sugerează dieteticiana Diane Welland, de la National Pasta Association. 

O veste buna pentru iubitorii pastelor, comentează The Independent, care notează că trebuie menţionat totuşi că studiul a fost organziat de National Pasta Associated care are interes în a promova beneficiile aduse sănătăţii de aceste produse alimentare.

Cu toate acestea, nu este prima dată când pastele sunt asociate cu un stil de viaţă sănătos. În iulie 2016, un studiu sublinia că persoanele care mâncă paste au o talie mult mai mică, comparativ cu cele care nu includ pastele în mesele lor.

De asemenea, o cercetare globală a Oxfam, care a luat în considerare 600 de preparate şi a intervievat peste 16.000 de persoane din 17 ţări ale lumii, arată că pastele reprezintă cea mai populară mâncare.

În lume există peste 600 de feluri de paste, iar standardele lor de calitate au fost stabilite în secolul al XIII-lea chiar de către Papă. Potrivit istoriei, liderul spiritual al Bisericii Catolice a stabilit ce făină este indicată pentru a fi folosită în realizarea pastelor, care sunt formele şi dimensiunile standard pentru acestea, care este cantitatea optimă de apă sau de ou pe care acestea trebuie să o conţină, cât şi ce textură ar trebui să aibă pastele de calitate superioară.

 

paste spaghete