tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Spania vrea tapas în patrimoniul UNESCO
ART

Spania vrea tapas în patrimoniul UNESCO

25 apr 2016 comentarii

Spania vrea să oficializeze importanţa uneia dintre cele mai mari contibuţii pe care a adus-o la nivel global, în domeniul culinar, tapas, prin parafa UNESCO.

Rafael Ansón, preşedintele Academiei Regale de Gastronomie din Spania, a comunicat deja celor de la UNESCO planul său, aceştia urmând să analizeze propunerea.
 
De asemenea, ministrul spaniol al culturii este aşteptat să anunţe candidatura oficială a celebrelor tapas pe lista bunurilor care aparţin patrimoniului mondial.
 
Cândva limitată la monumente şi colecţii de obiecte, definiţia termenului "patrimoniu cultural" a fost extinsă considerabil în ultimele decenii. Astăzi, lista UNESCO include flamenco, castele, turnuri umane sau limba spaniolă fluierată din La Gomera, insulele Canare.
 
Termenul tapas provine din cuvântul spaniol tapar, care înseamnă acoperire sau capac. Aceste gustări pot fi găsite în forme variate pe întreg teritoriul Spaniei: cele mai comune includ tortilla spaniolă (omletă cu cartofi şi ceapă), boquerones (anşoa) şi albóndigas (chiftele).
 
Poate părea ciudat unora ca o mâncare să aibă statul cultural al UNESCO, dar ideea nu este chiar nouă. Italia a cerut recent ca pizza napoletană să intre în patrimoniul mondial, iar o decizie va fi luată cel târziu în 2017.
 

tapas spania unesco