tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Stop risipei de mâncare. Decizia luată de unii dintre cei mai cunoscuţi bucătari ai lumii

Stop risipei de mâncare. Decizia luată de unii dintre cei mai cunoscuţi bucătari ai lumii

18 ian 2017 comentarii

Gordon Ramsay şi alţi chefi celebri vor găti cu resturi de mâncare, în cadrul unui eveniment de conştientizare a uriaşei risipe de hrană la nivel mondial.

Mişcarea va avea loc la iniţiativa lui Dan Barber, unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din New York. Acesta va deschide primul său restaurant popup din Londra, wastED London, din 24 februarie până în 2 aprilie. Cina va costa 15 lire sterline. 

Gordon Ramsay, Tom Kerridge şi Clare Smyth se numără printre chefii onoraţi cu stele Michelin care vor găti alături de Barber. Clienţii nu vor afla în avans cine le va pregăti masa. 

Barber este considerat un erou în lumea culinară. Restaurantul lui din New York, Blue Hill Stone Barns, a fost desemnat anul trecut cel mai bun din America.

Dan Barber spune că abia aşteaptă să lucreze cu toţi aceşti bucătari geniali: "Să pui bazele unui meniu într-un alt oraş înseamnăsă înveţi despre istoria sa, despre tot ce înseamnă agricultură în zona respectivă. Iar scena gastronomiei în Londra este una foarte vibrantă".

 

risipa de mâncare gordon ramsay