tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Street food. Doi vânzători ambulanţi din Singapore, recompensaţi cu stele Michelin

Street food. Doi vânzători ambulanţi din Singapore, recompensaţi cu stele Michelin

22 iul 2016 comentarii

Doi vânzători ambulanţi de mâncare au fost recompensaţi cu câte o stea Michelin, în cel mai nou ghid Michelin, lansat în Singapore.

Micuţele lor prăvălii, Hill Street Tai Hwa Pork Noodle de pe Crawford Lane şi Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle din Chinatown, sunt printre puţinele simboluri ale stilului street food care au fost onorate la nivel mondial cu mult râvnita distincţie a lumii culinare.

"Aceasta este o recunoaştere a calităţii mâncarii din Singapore şi a preparatelor pe care eu le pregătesc", spune Tang Chay Seng (70 ani), proprietarul Tai Hwa, localul cunoscut pentru bolurile cu noodles şi carne tocată de porc pentru care se formează cozi uriaşe.

"Am auzit de ghidul Michelin, dar niciodată nu mi-aş fi închipuit că vor veni să acorde această onorantă distincţie unor vânzători ambulanţi", mărturiseşte la rândul său Chan Hong Meng, proprietarul Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle.

Cei doi spun că nu vor creşte preţurile odată cu primirea Oscarului bucătarilor.

"Pentru prima oară, poţi lua o masă de stele Michelin, la un preţ de 3,70 de dolari", spune Michael Ellis, director internaţional al Ghidului Michelin, potrivit DW.com.

Singapore este primul stat din Asia de Sud-Est şi a patra ţară asiatică ce are ghid Michelin.

michelin singapore street food