tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Studiu: Mâncarea de la fast-food ne apără de cancer

Studiu: Mâncarea de la fast-food ne apără de cancer

29 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Lumea medicală vine cu o veste şoc! Un anumit tip de grăsime din mâncarea de tip fast-food ar putea fi bună pentru protecţia împotriva cancerului de piele.

Cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts au injectat acid palmitic în pielea cobailor au observat că a scăzut riscul de apariţie a cancerului de piele. Acidul palmitic se găseşte în burgeri, cartofi prăjiţi şi prăjituri. Oamenii de ştiinţă spun că acesta hrăneşte o proteină care este implicată în procesul de pigmentare şi care protejează împotriva mutaţiilor care duc la apariţia melanoamelor, o formă mortală de cancer. De fapt, în SUA este estimat că în următorul an vor muri 10.000 de oameni din această cauză.

Descoperirea poate duce la apariţia unor medicamente care să aibă în compoziţie acid palmitic care să fie administrit preventiv celor care au păr roşu, piele albă sau foarte bronzată sau care prin analize li s-a descoperit un risc crescut de cancer de piele.

Acid palmitic se găseşte în grăsimile saturate, dar până acum nu au existat date care să demonstreze că poate proteja pielea. Se mai poate găsi şi în uleiul de cocos ceea ce va duce la cercetări suplimentare privind adăugarea lor în produsele de protecţie solară.

Înainte de a vă grăbi la fast-food să vă cumpăraţi un meniu mare cu burgeri şi cartofi prăjiţi. Acesta este primul studiu care a găsit ceva pozitiv în consumul acestor alimente. Până acum cercetările au arătat că mâncarea de tip fast food este responsabilă pentru obezitate, boli cardiovasculare, boli gastrointestinale. Până să ne înghesuim la cozi la burgeri este necesar să aşteptăm apariţia unor alte studii. 

fast-food mancare studiu