tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Taco de lux, cu foiţă de aur

Taco de lux, cu foiţă de aur

21 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Un taco pentru care să plăteşti 35 de dolari? Există! De ce este atât de scump? Pentru că are în compoziţie foiţe de aur comestibil de 23 de carate.

Mâncarea stradală este de obicei ieftină, iar concurenţa este foarte mare. Un australian s-a gândit să iasă în evidenţă şi a inclus în meniul food truck-ului său, La Revolucion, un produs banal pe care a ales să-l înnobileze cu foiţe de aur şi ingrediente premium. Mariano Cingerle a vrut ca toată lumea să vorbească despre afacerea sa şi a reuşit. Pentru că aurul nu justifica preţul ridicat, bucătarul a folosit şi antricot de vită de calitate superioară şi ulei de trufe albe. Tortilla în care este înfăşurat taco este preparată din porumb albastru, un sortiment mult mai dulce decât cele clasice. 

Foiţa de aur are doar rol de decor, fiind un ingredient fără un gust specific. Aromele desobite vin de la carnea folosită şi de la uleiul de trufe albe. 

Strategie de marketing

Încă de la început Cingerle a vrut să transforme un produs clasic într-unul despre care să vorbească toată lumea, iar taco i s-a părut cea mai bună idee. A realizat o combinaţie între tradiţional şi exclusivist care a dat rezultate.

Amatorii de delicatese au aflat repede despre acest taco în varantă de lux şi s-au înghesuit să cumpere. De ajutor au fost şi reţelele de socializare. Pe Instagram au apărut imediat fotografii şi pare că toată lumea vrea să fie văzută mâncând de la Mariano Cingerle. Bucătarul spune că are clienţi care vin şi de la 60 de km de Melbourne să cumpere taco aurit, în ciuda preţului piperat.

Un meniu simplu la food truck-ul La Revolucion costă 6 dolari, iar toate produsele sunt de inspiraţie mexicană.

Sursă foto: La Revolution Facebook Page

taco lux food truck foiţă de aur