tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Târguri şi festivaluri culinare în perioada 10-16 noiembrie

Târguri şi festivaluri culinare în perioada 10-16 noiembrie

10 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

O serie de târguri şi festivaluri pentru gurmanzi vor avea loc în următoarea săptămână. Pregătiţi-vă pentru zile delicioase!

Romhotel 2017

16 – 19 Noiembrie, Romexpo

Manifestarea expoziţională destinată industriei Horeca, ROMHOTEL reprezintă o platformă ideală pentru expunerea, în condiţii profesioniste, a noutăţilor şi tendinţelor unei pieţe în continuă schimbare, aşa cum este industria ospitălităţii româneşti. Începând cu acest an, tematica ROMHOTEL a fost actualizată şi extinsă pentru a veni în întâmpinarea nevoilor expozantilor. Astfel, în cadrul expoziţiei se organizează noul Salon Internaţional de Gastronomie.

Acest eveniment este dedicat furnizorilor de echipamente gastronomice, de ingrediente, băuturi (alcoolice, non-alcoolice, cafea), oficiilor şi autorităţilor de turism străine, ambasadele străine în România, restaurantelor cu specific internaţional din Bucureşti şi editurilor care au cărţi de bucate cu reţete din bucătăria internaţională.

Transylvania Wine Fair

10-12 noiembrie 2017, Braşov

Transylvania Wine Fair 2017 a fost lansat în toamna anului 2013, ajungând deja la cea de-a V-a ediţie.     La acest eveniment participă producători, importatori şi distribuitori de vinuri, băuturi alcoolice, cafea şi ciocolată, produse culinare, trabucuri şi tutun, accesorii pentru vinuri, reviste şi bloguri de specialitate.
Cu ocazia acestui târg, cei care vizitează Braşov Business Park vor avea şansa de a degusta cele mai bune vinuri de pe piaţă, de a fi la curent cu noile produse şi de a achiziţiona vinurile preferate la preţuri speciale. Pe lângă degustările obişnuite de la standurile expozanţilor, vizitatorii vor avea parte de o serie de „evenimente în eveniment”, precum masterclass-uri, show-uri culinare şi concerte.

Targul de Turism al Romaniei

16-19 noiembrie, Romexpo
Târgul de Turism al României este organizat de două ori pe an şi rămâne locul ideal de prezentare a celor mai interesante oferte şi atracţii turistice, atât din România, cât şi din străinătate, incluzând: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură. Din ofertele companiilor expozante nu lipsesc nici accesoriile şi gadget-urile necesare în orice călătorie.


Târg de Sfinţii Mihail şi Gavriil

10-12 noiembrie, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Bucureşti

Sâmbătă, înainte de Hranghel, se fac moşi. De Hranghel fiecare om trebuie să aprindă o lumânare care îi va fi „lumina de veci“ în lumea de dincolo. Finii merg cu colăcei la naşi. Se amestecă berbecii cu oile. În acest scop se face turta areţilor (berbecilor) care se aruncă între oi. Dacă ea cade cu faţa în sus, oilor le va merge bine. Se serbează „cu desăvârşit nelucru“. 

Muzeul Ţăranului marchează sfârşitul toamnei şi ultimele zile de dulce înainte de intrarea în postul Crăciunului, invitându-şi publicul la Târgul de Sfinţii Mihail şi Gavriil unde, timp de trei zile, de vineri, 10 până duminică, 12 ale lunii lui Brumar, de la orele 10 de dimineaţă până la 6 seara, 50 de meşteri şi artişti vin din toată ţara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an. Vor fi de târguit: obiecte din ceramică, ţăsături, icoane, podoabe, obiecte din lemn.

Târg de Dulcele Toamnei

10 – 12 noiembrie 2017 , Parcul Herăstrău, Intrarea Charles de Gaulle
În aceste zile se fierbe porumb şi se împarte prin vecini turtă coaptă pe spuză, se fac petreceri şi se strigă tinerilor rămaşi necăsătoriţi, încep şezătorile, unde fetele şi nevestele torc pentru pânza de cămeşi.
Ce veţi putea găsi prin târg? 
Producătorii, meşterii şi colecţionarii vă aşteaptă cu bucate alese şi obiecte fel de fel. 
Preparate tradiţionale, castane coapte, cozonac domnesc, plăcinte boieresti, colac secuiesc, turtă dulce, dulceţuri, zacuşti şi siropuri, vinuri vrâncene şi must proaspăt, pastramă şi sărmăluţe, le găsiţi pe toate în Herăstrău, de lăsatul secului. 
Târgul de antichităţi şi meşteri adună obiecte de colecţie şi obiecte de manufactură, vechi şi nou, intr-o lume a frumosului şi îndemânării.
 

Pastramă de berbecuţ la ceaun cu mămăliguţa aburinda si vin fiert

11-12 noiembrie, Wahaca Street Food Park

Răvăşitul oilor la Wahaka în weekend unde gătim ca la Bran. Pastramă, vin fiert, brânza cu mămăliguţă,ţuica fiartă şi plăcinte.

Târg de produse tradiţionale şi conserve de toamnă

10-12 noiembrie, Platoul Primăriei Sector 1

Târgul îşi proprune să aducă expozanţi în special cu produse tradiţionale de sezon, preparate din carne şi lapte, duciuri de casă, fructe şi legume, must proaspăt şi vin de anul acesta, produse apicole, artizani, producători handmade, preparate la ceaun, dar şi de post.

Atelier Gratuit De Gătit Pentru Copii Şi Adulţi

12 Noiembrie,  Little Bucharest Bar&Hostel

Celebrul Chef italian Antonio De Vincentiis vă va încânta cu retete deosebite, gătite pentru copii şi adulţi, alergici sau nu, care iubesc gustul preparatelor din faimoasa bucătărie italiană. Chef Antonio vă va putea răspunde la diverse întrebări, vă va oferi sfaturi, idei de reţete dar şi mici trucuri pentru prepararea celor mai delicioase şi sănătoase paste.
Evenimentul este realizat cu sprijinul: Bebe SuperMarket Militari.
Intrarea este liberă! Pentru informaţii suplimentare, sau confirmarea participării nu ezitaţi să vă adresaţi Irinei Râmaru, organizatorul evenimentului dar şi managerul companiei, la numărul de telefon: 0771.064.828, sau prin e-mail: irina.ramaru@dinodany.ro

festival târg evenimente