tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Telemeaua de Sibiu va avea Indicaţie Geografică Protejată

Telemeaua de Sibiu va avea Indicaţie Geografică Protejată

15 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Asociaţia Producătorilor de Telemea de Sibiu împreună cu Prefectura Sibiu organizează, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, prezentarea Produsului “Telemea de Sibiu” – Indicaţie Geografică Protejată.

Manifestarea este un preambul al unui eveniment pe care producătorii agricoli din sectorul zootehnic şi procesatorii de lactate din judeţul Sibiu îl aşteaptă de foarte mult timp: depunerea documentaţiei pentru obţinerea Indicaţiei Geografice Protejate pentru telemeaua de Sibiu. Documentaţia întocmită de Asociaţia Producătorilor de Telemea de Sibiu va fi depusă luni, 20 noiembrie, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru înregistrarea şi protejarea denumirii ,,Telemea de Sibiu” – Indicaţie Geografică Protejată.

 "Scopul înregistrării este sprijinirea activităţilor agricole şi de prelucrare, a sistemelor agricole asociate produselor de înaltă calitate, în baza îndeplinirii obiectivelor politicii de dezvoltare rurală. În sistemele de calitate europene, 'Indicaţie Geografică Protejată' (IGP) înseamnă produs originar dintr-un anumit loc, regiune sau ţară, care are o anumită calitate, reputaţie sau o altă caracteristică ce poate fi atribuită în principal originii geografice a produsului şi cel puţin una dintre etapele de producţie se desfăşoară în zona geografică delimitată", se arată în comunicatul remis de Prefectura Sibiu. 

 

telemea de sibiu producatori indicatie geografică protejată